Pristupačni puderi za masnu i kombinovanu kožu

Prvi i veoma bitan korak u šminkanju jeste nanošenje tečnog pudera (ukoliko se izuzme baza/prajmer). To je osnova na koju se nanosi ostatak šminke i zbog toga je veoma bitno odabrati odgovarajući puder prema tipu kože i nijansi tena.

Šta je važno za tečne pudere za masnu/kombinovanu kožu lica

S obzirom na to da je masna koža sklona proširenim porama (savet: Pre samog šminkanja, umiti se hladnom vodom kako bi se pore suzile i lice zagladilo) i luči se više sebuma, posebno u letnjim danima. Često je ovaj tip kože problematičan, odnosno, javljaju se bubuljice i ostale nepravilnosti na koži koje je potrebno prekriti.

Tečnih pudera za masni i kombinovani tip kože, oni ne bi trebalo da sadrže ulje, poželjno je da imaju dobru pokrivnu moć, a da pri tome ne zatvaraju pore. Uglavnom su takvi puderi “teži”, pa su često osobe sa ovakvim tipom kože u problemu, kako takav puder “nositi” na licu svakodnevno. Bez brige, dobro pripremljena, hidrirana i nahranjena koža to može da podnese.

Pristupačni, drogerijskog ranga, puderi preporučljivi za masniji i kombinovani tip kože:

  • Aura Cover me
  • Revlon ColorStay
  • Nyx Stay Matte But Not Flat.

Aura Cover Me je puder koji, kako proizvođač tvrdi, odgovara svakom tipu kože, međutim, zbog svoje mat završnice, dobre pokrivne moći i činjenice da ne zatvara pore, preporučuje se osobama sa masnom kožom sklonoj promenama. Vodootporan je i postojan do 24h. Sadrži faktor 20.

Savet: Zbog njegove gustine, ovaj puder zahteva više truda oko apliciranja, tako da nije preporučljivo nanositi ga pljosnatom četkom za tečni puder, iz razloga jer postoji mogućnost da ostanu tragovi u vidu linija po licu.

cover me tecni puder
foto: aura.co.rs

Revlon  ColorStay, puder posebno namenjen kombinovanoj i masnoj koži, sa laganom, prozračnom strukturom (kako proizvođač tvrdi). Omogućava srednje do jako pokrivanje i izuzetnu postojanost. Mana ili tehnički problem, kako se to još može nazvati, kod ovog pudera je sama ambalaža, koja je staklena, bez pumpice, tako da može da stvara poteškoće prilikom korišćenja (ukoliko je potrošeno više od pola bočice proizvoda).

[adsense_inserter id=”12825″]

Kao i prethodni pomenuti puder i Color Stay ima “problem” sa gustinom, pa se preporučuje apliciranje pudera četkom sa gusto zbijenim dlakama.

revlon puder
foto: blushcosmetics.com

NYX Stay Matte But Not Flat tečni puder takođe namenjen masnoj koži. Obogaćen je mineralima. Pokrivna moć mu je nešto slabija od prethodna dva pomenuta pudera. Na bazi je vode, ne sadrži ulja i idealan je za svakodnevnu upotrebu. S obzirom na to da mu je tekstura ređa, može da se nanosi pljosnatom, sintetičkom četkicom.

nyx puder tecni
foto: glossmenagerie.com

Svaki od ovih tečnih pudera potrebno je dodatno setovati puderom u prahu ili kamenu, namenjenom za tu svrhu, posebno ukoliko je koža ekstremno masna.

Autor teksta: “Pristupačni puderi za masnu i kombinovanu kožu”

Dana, Lover Of Beauty

******************************************************

Dana Savić, beauty blogger & professional Make Up Artist

dana savic blogerBlog sam pokrenula kao priču o raznim beauty proizvodima. Sadrži teme o kozmetici za telo,kosu,make up, kao i razne teme o dodacima za ulepšavanje. Što se mene lično tiče, profesionalni sam šminker. Šminka i ostale stvarčice za ulepšavanje su mi velika ljubav,blog vodim iz hobija,kao i iz želje da pomognem nekom i naučim nešto novo.

******************************************************

error: Content is protected !!