HAJLAJTER: top makeup proizvod – 8 predloga

hajlajter

Svake godine u svetu lepote i makeup-a pojavi se neki novi trend. Naglašene konture ove godine zamenjene su posvetljenim delovima lica, pa strobing tehnika postaje sve popularnija. Ključ ove tehnike je dobar hajlajter i zato vam danas predstavljamo nekoliko njih.

Manje ili više pigmentovani hajlajteri?

MAC Soft and Gentle nosi titulu najpopularnijeg hajlajtera. Pripada nešto višem cenovnom rangu, ali kada ga jednom kupite, trošićete ga dugo. U pakovanju se nalazi 10 grama i čvrste je teksture. Zlatne je boje, a pigmentacija je takva da sa njim ne možete preterati. U zavisnosti od onoga što volite, možete samo jednom proći četkicom, kako biste dobili suptilni sjaj na licu ili povećati intenzitet tako što ćete ga naneti nekoliko puta.

Hajlajter koji najviše liči na Soft and Gentle, a može se pronaći na našem tržištu, jeste Aura Glorious Cheeks. Količina koja se dobije je upola manja, ali je zato cenovno mnogo pristupačniji. Za nijansu je kremastiji i mnogo više pigmentovaniji, pa se lako može desiti da preterate. Još jedna sličnost je u boji hajlajtera. Zlatni sjaj, gotovo identičan kao i kod MAC-a.

Makeup Revolution je poznat po tome što ima kvalitetne proizvode po pristupačnim cenama. Jedan od tih proizvoda je i njihov Vivid baked highlighter. Čvrste je teksture i dosta slabe pigmentacije, pa je odličan za svakodnevnu upotrebu, kao i za one koji tek počinu da koriste ovaj tip proizvoda. Boja se može nadograditi, potrebno je samo da više puta pređete četkicom po licu. U zavisnosti od vašeg tena i podtona kože, možete odabrati jednu od tri nijanse koje imaju u ponudi.

hajlajter

Kremasti hajlajteri su nešto teži za rukovanje, ali daju odlične rezultate. Jedan od najpopularnijih među njima jeste Essence Soo Glow. Zbog njegove  teksture možete ga nanositi četkicom ili prstima. Daje srebrnkasti sjaj, a njegova jedina mana je ta da traje nešto kraće od hajlajtera koji dolaze u kamenu.

Još jedan vrlo popularan kremasti hajlajter, koji je istog cenovnog ranga kao prethodni, jeste Catrice Made to Stay. Pakovanje je nešto drugačije od uobičajenog, on dolazi u formi olovke, a stavljate ga direktno na lice i onda razmazujete četkicom. Njegova nijansa je izrazito zlatna, a pigmentacija odlična, pa se lako može desiti da preterate. Manje je zahvalan za korišćenje, jer se teže blenda, ali je zato odličan za posvetljivanje uglova očiju.

[adsense_inserter id=”12825″]

Sugar Box je nepoznat kineski brend, a ovaj hajlajter možete pronaći na svim njihovim sajtovima. Blag je, pa je zato više namenjen svakodnevnom koršćenju jer ga je nemoguće nadograditi. Nanosi se direktno na lice, a onda se razmazuje četkom. Njegova prednost je ta da nikada nećete preterati prilikom stavljanja.

hajlajter

Volite da imate izbor – izaberite paletu hajlajtera!

Palete hajlajtera su idealno rešenje za sve one koji vole da eksperimentišu, pa samim tim žele da imaju više nijansi. Jedna od najpopularnijih paleta jeste ona koju proizvodi Sleek, a zove se Precious Metals. U njoj dobijate tri kremasta i jedan hajlajter u kamenu. Pokriva sve nijanse, jer u njoj dobijate zlatnu, srebrnu i rozikastu boju.

Makeup Revolution Golden Shugar je paleta koja u sebi ima nekoliko hajlajtera i nekoliko šimerastih bronzera. Nudi najveći izbor, pigmentacija svakog je odlična, a postojanost se može meriti i sa znatno skupljim. I ona pokriva sve nijanse, jer ćete u njoj naći srebrne, rozikaste i zlatne boje.

hajlajteri

Autor teksta: “HAJLAJTER: top makeup proizvod – 8 predloga” , Jelena, Dressing case

******************************************

Jelena Dragićević, Beauty Blogger

jelena-dressing-caseApsolvent sam Bohemistike, a već neko vreme hobi mi je šminkanje. U planu mi je da ga usavršim i postanem profesionalni šminker. Pored toga, od decembra 2013. pišem svoj beauty blog i trudim se da mu posvetim maksimalno vremena.

Veliko interesovanje za kozmetiku me je podstaklo da svoja iskustva podelim sa drugima, pa je tako i nastala ideja o blogu. Na njemu se mogu naći recenzije raznih proizvoda, a od nedavno sve češće postavljam postove o tome kako šminkam sebe i druge. Nadam se da će vam moji tekstovi biti interesantni i bar malo korisni.

******************************************

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!