Breskvasta šminka je najveći make-up trend ove godine

bresvkasta šminka
Instagram/Prinstcreen

Hajp oko godišnje boje Pantone-a obično jenjava otprilike mesec dana nakon njegovog objavljivanja – ali ne ove godine. Peach Fuzz („omiljena“ boja iz 2024.) se pokazala prilično popularnom, barem u našim paletama šminke. Iako nežno ružičasto-breskvasto rumenilo nije revolucionarno (a mi smo veliki fanovi), ove sezone slavne ličnosti na crvenom tepihu i modeli na pisti postaju potpuno monohromatski u pastelnoj nijansi. Boja je imala nekoliko trenutaka vrednih nagrada na dodeli Oskara. Zvezde uključujući Hailee Steinfeld, Greta Gervig i Eva Longoria nosile su boju na obrazima, usnama i kapcima. Na pistama za jesen zimu 2024., modeli na revijama Pola Kosteloa i Suzan Fang nosili su svetlo, ali raspršeno rumenilo breskve preko obraza i sjajnih usana umrljanih kajsijama.

Zašto je boja breskve tako nosiva?

Sa stanovišta teorije boja, breskva sadrži skoro svaki podton. Bez obzira na to koliko je vaša koža svetla ili duboka, boja breskve daje topao sjaj koji sjaji kožu. Budući da breskva može da bude osvetljivač za podočnjake ili hiperpigmentaciju koja izgleda plava ili siva — na krugu boja, suprotno od plave je narandžasta — boja može dodati mnogo svetlosti licu. To znači da se pigmentacije mogu neutralisati u odnosu na pokrivanje debelim slojem podloge ili korektora.

View this post on Instagram

A post shared by LIZZY TURNER (@elizabethkayeturner)

To je mešavina ružičaste, narandžaste, crvene i žute, kažu šminkeri. Ovo su sve boje koje tražimo kada pokušavamo da pronađemo savršenu nijansu osnove. Sa svim tim tonovima u kombinaciji, breskva postaje što je moguće bliža „univerzalnoj“. (Kada bi samo podloga mogla da bude takva, zar ne?) Takođe je najtoplija od svih pastela, tako da vam može pomoći da izgledate sveže i budno čak i kada ne koristite ništa osim kofeina.

Kako da pronađete idealnu nijansu breskve?

Tonovi breskve i kože idu u paralelnom spektru. Uopšteno govoreći, što je vaša koža svetlija, to bi trebalo da bude mekša boja breskve. Što si tamniji, dublje možeš ići. Zamislite duboke korale, kajsije, pa čak i svetle pomorandže. Šminkeri preporučuju da ih naslikate na unutrašnjoj strani zgloba kako biste bili sigurni da ne izgledaju previše narandžaste ili rumene na vašoj koži.

Kako da nanesete peach boju?

Boja je raznovrsna na usnama, obrazima i kapcima – u stvari, i Napoli i šminkerka Delina Medhin kažu da breskva najviše sija kada se koristi skoro svuda. Obično ću svojim klijentima dati monohromatski izgled breskve.

Moguće jei preterati sa trendom šminke breskve. Šminkeri predlažu da se držite suptilnih rumenila breskve na licu ako se odlučite za monohromatski izgled – samo jednom nanesite četkicom rumenilo ili izaberite sjajni sjaj u tonu breskve.

Pročitajte još i – Peach Fuzz je Pantone boja 2024. godine

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!