4 super trika sa selotejpom koji će vam olakšati šminkanje

make-up trik sa selotejpom

Suprotno od onoga što možda verujete, make-up gurui koriste više od četkica kako bi usavršili svoj make-up look. Jedna od alatki koju rado koriste (a ne kažu), je običan selotejp. Njega možete koristiti na mnogo načina: od toga da usavršite ajlajner, preko šminke za ten i savršen smokey eye. Zato u neseser ubacite i jedan kotur selotejpa, jer će vam zaista pomoći pri šminkanju.

Make-up trik sa selotejpom – TOP 4

Trik #1: perfektna linija senke i ajlajnera

Ovo je najčešće primenjivan make-up trik sa selotejpom – kako biste dobili perfektno oštru granicu senke za oči i ajlajnera na spoljašnjem delu kapka – tu je selotejp. Samo zalepite komad selotejpa ukoso, tu gde biste izvukli krilce ajlajnera. Nanesite tamniju senku u spoljašnji deo kapka i nanesite ajlajner – sav višak će ostati na selotejpu, a kada ga odlepite, dobićete savršenu oštru granicu senke, poput profesionalaca. Lako, zar ne?

Youtube/Prinscreen
Youtube@Jennifer Chiu/Printscreen

Trik #2:  Pokupite senku i gliter sa lica

Kada radite neki kompleksniji make-up look sa tamnim senkama ili gliterima – prah često završi ispod očiju i svuda po licu. Ni ne pokušavajte da ih skinete prstima, samo ćete ih razmazati. Za to iskoristite ovaj make-up trik sa selotejpom: komad selotejpa namotajte oko prsta ili štapića za uši kako biste dobili samolepljivi čistač i nežno potapkajte višak senke sa lica. Osim što kupi višak šljokica sa lica, ovaj DIY izum ne pomera šminku ispod, što je super!

Povezano: Šminkanje – trikovi koje svaka žena treba da zna

Youtube/Printscreen
Youtube@Corine Lauret/Printscreen

#3: Brzinski očistite četkice za senku

Ako nemate puno četkica za senke, a koristite više boja – nikakv problem uz selotejp! Kako biste naneli sledeću senku istom četkicom, samo protrljajte dlačice po komadu selotejpa – sav višak boje će ostati na njemu, a četkica će biti dovoljno čista da nastavite sa sledećom bojom!

Youtube/Printscreen
Youtube@AlexandrasGirlyTalk/Printscreen

#4: Usavršite cut-crease tehniku šminkanja

Cut-crease je jedan od nazahtevnijih tehnika šminkanja očiju: pregib kapka vizuelno podižemo gore uz pomoć senki, a kapak “sečemo” tečni korektorom. Kako biste dobili savršen luk na kapcima, isecite selotejp u obliku polukruga (pre toga ga nalepite par puta na ruku, da lepak malo popusti) i zalepite ga na kapak. Ovaj make-up trik sa selotejpom će omogućiti da nanesete tamnu senku u pregib mnogo preciznije, bez slobodne ruke. Kada skinete selotejp – samo nanesite korektor na kapak i vaš cut-crease je gotov!

Pročitajte još i: 6 koraka do savršenog cut-crease izgleda

Youtube/Printscreen
Youtube@Kristen Leanne/Printscreen

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!