Šminkanje -Trikovi koje svaka žena treba da zna

trikovi za sminkanje

Kao žena verovatno posvećujete pažnju svom izgledu. Ako pratite odgovarajuće trikove za šminkanje, to ne mora da bude teško. Predstavljamo vam nekoliko saveta koji će vam olakšati i ubrzati svakodnevno šminkanje.

Trikovi koji šminkanje čine laškim a šminku postojanijom

Korektor

Nikada ne stavljajte korektor na kapke kao bazu, jer to može proizvesti da se šminka koju nanosite na oči nabora. Pre nanošenja osnove, koristite korektor ispod očiju, oko nosa i usta. Najbolje da izaberete narandžastu nijansu korektora ukoliko imate tamne kolutove ispod očiju.

Tečni puder

Ukoliko želite raskošnu pokrivenost, koristite prste da nanesete tečni puder, a četkicu (kružnim pokretima) ukoliko želite srednju pokrivenost. Podloge su formulisane za svaki tip kože, kupite onu koja vam najbolje odgovara: mat osnova za kožu sklonu aknama i masniju kožu, dok je hidratantna osnova idealna za devojke koje imaju suvu kožu.

tecni puder

Puder u kamenu/prahu

Uvek prvo nanesite puder gde ste vam je koža najsjajnija (obično je to T-zona) sa veoma laganim nanošenjem i na ostalim delovima lica.

puder u prahu

Rumenilo

Kada nanosite rumenilo, prvo se osmehnite, pa ga primenite uz pomoć manje četke u kružnim pokretima na jagodice obraza. Rumenilo daje boju vašim obrazima i definiše vaše jagodice i nezaobilano je u svakodnevnom šminkanju.

rumenilo

Olovka za obrve

Definišite krajeve vaših obrva. Ukoliko želite podići lice ka gore, uvek aplicirajte olovku za obrve na gornji deo obrva. Koristite male, lake poteze preko tanjih mesta na vašim obrvama, daćete im prirodan izgled.

Karmin

Primenom tamnije olovke za usne na Kupidonov luk i srednji deo donje usne učinićete da vaše usne izgledaju punije. Ukoliko želite da vaš karmin bude postojaniji, na usne nanesite malo pudera, pa onda karmin. A ukoliko želite da “ne mrdne” tokom celog dana, pronađite savet OVDE.

karmin

Senka za oči

Prilikom šminkanja očiju, uvek počnite sa osnovom u senci bez sjaja, koja se podudara sa najsvetlijim tonom kože tvog lica. Primenite je od kapaka pa sve do obrva. Srednju nijansu senke za oči stavite u centar vašeg kapka, dok najtamnija senka ide u unutrašnju trećinu kapka, odmah do korena trepavica.

senke za oci

Ajlajner

Umesto da gledate ravno u ogledalo, približite mu se što je bliže moguće, držite glavu gore i stavite bradu prema ogledalu. Prilikom iscrtavanja očiju ajlajnerom, gledajte prema dole. Počnite da ga nanosite od unutrašnjih uglova i vodite računa da idete skroz do nabora na spoljašnjoj strani oka. Pojačaćete prirodan oblik vaših očiju.

[adsense_inserter id=”12825″]

Maskara

Prilikom nanošenja maskare, ne koristite brze, pravolinijske poteze. Počnite od korena trepavica i uradite cik-cak potez povlačeći četkicu ka gore. Ovaj potez smanjuje grudvanje maskare i odvaja trepavice. Radi lakše i ravnomernije primene maskare, pre apliciranja maskare, vrtite bocu par sekundi između nogu ili u rukama, kako biste je zagrejali.

maskara

*******************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*******************

error: Content is protected !!