Ombre trepavice su najnoviji Instagram make-up trend!

ombre trepavice

Ombre kosa je trend koji traje jako dugo – a sada Instagram make-up artisti donose isti gradient look – ali na trepavicama! Radi se o nadogradnji trepavica, čije su vrhovi dlačica umočeni u različite pigmente, pa tako možete imati pink ombre, zeleni ombre, plavi ombre itd. Sjajna alternativa maskari u boji, koja traje i traje! U nastavku saznajte sve o ovom novom Instagram trendu!

Ombre trepavice krerirala je Joanna Keller iz “Joanna Keller Boutique” salona u Kanadi, i time inspirisala mnoge estetičar i kozmetičare da u svoje usluge uvrste i ovaj neobični trend.

Ombre trepavice su nastavak “mermaid eyelashes” trenda, koji je podrazumeva nadogradnju trepavica koje su obojene celom svojom dužinom.

ombre trepavice
Instagram/Printscreen

Šta su ombre trepavice?

Kreatorka omre trepavica, poželela je da oboji samo vrhove klasičnih crnih trepavica za nadogradnju. Sve ove trepavice imaju crnu bazu i vrhove u boji,a nanose se crnim lepkom poput svake vrste nadogradnje. One traju podjednako dugo kao i standadna nadogadnja – 3-5 nedelja pre nego što je potrebna korekcija, tj. dopuna.

Najčešća boja koju klijentkinje žele je pink ombre, ali postoje različite varijante: koralna, zelena, ljubičasta, crvena.

ombre trepavice
Instagram/Printscreen

Povezano: Nadogradnja trepavica – sve što treba da znate

Ombre trepavice daju sličan efekat maskari u boji (ako je nanesete samo na vrhove), ali sama nadorgradnja izdužuje vaše prirodne trepavice mnogo vidljivije.

Povezano: Maskare u boji – koja boja vam odgovara?

Nosivost i nega ombre trepavica

Ako ste se oduševili trendom (poput nas) – ipak ga ispratite pažljivo, jer će vas ova nadogradnja pratiti barem 3-4 nedelje, što znači da ćete i u profesionalnom okruženju imati pink trepavice. Pa razmislite o tome.

Ombre trepavice se neguju na isti način kao klasična nadogradnja: morate izbegavati uljane skidače šminke, kao i spavanje na trepavicama. Pretpostavljamo da ih nećete ni šminkati maskarom (jer će prekriti vrhove u boji), tako da možete isprobati ajlajner u boji vaših trepavica – ovo je savršen letnji trend!

ombre trepavice
Instagram/Printscreen

Da li biste nosile ombre trepavice, ili biste radije sačekale leto?

Pročitajte još i: Najnoviji tretman ulepšavanja trepavica – Lash Lift & Botox

 

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!