Konturisanje lica – Izbegnite neprirodan izgled

By  |  0 Comments

Konturisanje (konturing) i nijansiranje lica su veoma popularni jer uz pomoć 2-3 proizvoda možete da problikujete lice i korigujete eventualne nedostatke. Međutim, često se dešava da, usled pogrešnog korišćenja proizvoda, lice izgleda neprirodno. Izbegnite to, evo kako.

Konturisanje – Makeup trend koji je zaludeo svet

Kako kaže čuvena makeup umetnica Bobi Braun, konturisanje je jedan od najvećih makeup trendova, kojim gotovo da vajate lice. Ona takođe kaže da je jako važno da nanošenje svetlih i tamnih tonova kojima se nijansira lice lice izgleda prirodno.

Konturisanje lica su proslavile zvezde poput Dženifer Lopez i Kim Kardašijan. Od tada je svet poludeo za ovim make up trendom. Bobi Braun istice da je konturisanje lica ono što radite kada želite da “promenite” njegov oblik na određenim mestima poput čela, nosa, očiju.

Idealno je za revije i fotografisanje, a u dnevnoj varijanti treba biti oprezan.

konturisanje i nijansiranje lica prilikom sminkanja

Bobi predlaže da se na obrazima koristi malo bronzera koji će im dati malo sjaja, a na vrh jagodične kosti naneti malo hajlajtera, da “podigne” obraze. Hajlajter možete dodati i po sredini nosa.

Kako i gde se nanose rumenilo, korektor, bronzer i hajlajter?

paleta-za-konturisanje

paleta-za-konturisanje-2

 

Jedino je važno da nanete tamnije i svetlije nijanse prilikom konturisanja ne izgledaju neprirodno, da ne nanosite previše proizvoda i da ih dobro izblendujete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!