Uradi sama: Čime da zamenite tačkalicu za nokte

Za pravljenje efekta urednih i precizno oblikovanih tačkica na noktima, najbolje i najpreporučljivije je koristiti specijalno dizajniran pribor koji je sastavni deo profesionalne manikir opreme, tzv. tačkalicu ili dotting tool. Ovakav pribor, u suštini nije teško pronaći i kupiti, jer je dostupan čak i u bolje snabdevenim parfimerijama. Ali ipak, onda kada vam on nije pri ruci, od koristi vam može biti informacija kako da se snađete i čime da taj pribor zamenite.

Ovu su 3 načina da zamenite manikir alat za crtanje tufni:

Evo na koji način možete da zamenite tačkalicu za nokte a da to već imate u kući.

1. Upotrebite ukosnicu sa loptastim, zaobljenim vrhovima:

Kada vam je takva ukosnica pri ruci, sve što je potrebno da uradite da bi vam ona poslužila kao odgovarajući manikir instrument, jeste da je pravilno upotrebite. Zato, uzmite par kapljica laka u boji u kojoj želite da oblikujete tufnice na svojim noktima. Zatim, otvoreni kraj ukosnice, koji se završava sa dva spojena kraka na čijim su krajevima zaobljeni okruglasti vrhovi, jednostavno umočite u lak za nokte i dužim krakom ukosnice iscrtavajte tufne na svojim noktima.

Ukoliko vam pritom drugi, ujedno kraći krak bude smetao, vi jednostavno otvorite i raširite ukosnicu, tako da razdvojite njene krake i upotrebite je na identičan samo precizniji način.

ukosnice i snalice za kosu

 

2. Upotrebite špenadlu sa okruglim vrhom i grafitnu olovku na čijem jednom kraju se nalazi gumica za brisanje:

spenadle

Špenadlu, zabodite u srednji deo vrha grafitne olovke koji se završava gumicom za brisanje. Okrugli vrh špenadle, umočite u lak za nokte i potom iscrtavajte tufne po svojim noktima.

[adsense_inserter id=”12825″]

3. Upotrebite minu od hemijske olovke:

Vrh mine umočite u lak za nokte i iscrtajte precizne tufne na svojim noktima.

mina od hemijske olovke

Sada ste spremni za napravite tufnice na noktima i bez tačkalice.

Pogledajte i: Srebrne tačkice na mat crnom laku.

error: Content is protected !!