10 koraka nege lica Koreanki – Preterivanje ili posvećenost?

nega lica koreanki

Sa čak 7 koraka više nego vaša prosečna rutina nege lica, korejski režim čišćenja lica možda zvuči zastrašujuće. Ali Koreanke su poznate kao žene sa najlepšom kožom na svetu, poput stakla, koja dugo zadržava svoju mladolikost. Ovaj režim nije toliko strog – možete ga prilagoditi ili smanjiti prema svojim potrebama. Ova rutina se razlikuje ujutru i uveče, ali vam zato donosimo onu standardnu, koju možete i vi da isprobate!

Ideal korejske lepote – “glass skin”

Deset koraka u rutini nege lica deluje zaista preterano, ali većina Koreanki praktikuje negu lica koja se sastoji između 8 i 10 koraka – svakog dana! Ovaj način nege im pomaže da im koža ostane zdrava i lepa. I svakako ovaj trud nije neprimećen – korejske žene su ponosne vlasnice najlepše kože na svetu.

Njihov ideal lepote se krije u glatkoj, svetloj koži bez ijedne mane, koja se sjaji poput stakla. Zato je osnovno načelo njihove nege temeljno čišćenje, višeslojna hidrtacija, i zaštita od sunca.

Beautiful asian woman using cosmetic sponge on face

Upravo ova filozofija i životni stil koji se krije iza 10 koraka nege je zainteresovala ljude za korejske proizvode i ritualne nege lica. Ako smo i vas zaintrigirali ovom dugačkom rutinom – znajte da i vi možete da isprobate ovaj režim uz tekst koji sledi.

Režim nege lica Koreanki: korak po korak

Korak 1 – uljani čistač šminke

Svrha: nanešen na suvu kožu, uljani čistač otklanja šminku i ostatke proizvoda kao što je krema za zaštitinim faktorom i čestiče zagađenja. Na ovaj način šminka se skida bez ostataka, veoma nežno za kožu.

Korak 2 – penasto sredstvo za umivanje

Svrha: uljanim čišćenjem ne skida se sva prljavština. Zato vodeni čistač koji peni uklanja znoj, prljavštinu i ostatke sa lica. Nakon ovoga koža će biti potpuno očišćena bez trunčice ičeega, ostavljajući kožu spremnu da primi dalju negu. Ova metoda se naziva “metoda duplog čišćenja lica”.

Foam Face Wash

Korak 3 – piling

Svrha: čišćenje zapušenih pora i uklanjanje mrtvih ćelija kože kako bi ste otkrila mlada, svetla koža. Ovaj korak se ne preporučuje svaki dan, već 1-2 puta nedeljno.

Bilo da je hemijski ili fizički, piling je jedan od stubova korejske nege lica. Ipak, ne preterujte sa čestim pilinzima.

Korak 4 – tonik

Svrha: priprema i hidriranje kože, kako bi bolje upila tretmane koji dolaze nakon njega. Nakon što ste kožu očistili toliko puta, ona je u veoma krhkom stanju. Zato želite da je dubinski hidrirate – a to počinjete od tonika.

Beautiful young woman removing her make up.

Koreanke ne žele da bace nijedan mililitar ovih kvalitetnih tonika – zato ga ne natapaju na tufer, već ga sipaju u dlanove i umiju se njim.

Naša preporuka hidratantnog tonika je Prima Skinology Hijaluron tonik.

Korak 5 – esencija

Svrha: još jedan korak u hidrataciji. Esencija je jedan specijaln proizvod za negu lica koji je svojstven baš Koreankama i predstavlja hibrid između tonika i seruma.

Koreanke ga smatraju najvažnijim korakom u rutini: esencija pomaže obnavljanju ćelija i dubinskoj hidrataciji. Nanosi se tako što se utapkava vrhovima prstiju u koži. Dodatni ritual je da je Koreanke nanose u čak 7 slojeva, utapkavajući svaki!

Korak 6 – serum, buster ili ampule

Svrha: ciljani tretman protiv specifičnog problema kože – umorne kože, proširenih pora, pigmentacija, bora, akni itd. Ovaj korak nije neophodan za svakoga, ali ukoliko se borite sa nekim od navedenih problema, nanesite serum, buster ili ampule koje se bore protiv njega.

Veliki izbor seruma možete naći u Lepotica web-shopu: sa alojom, hijaluronom, kolagenom, elastinom

Herbal Medicine Dropper Bottle with Flowers

Korak 7 – sheet maska

Svrha: dubinska ishrana kože i hidratacija u vidu maske-maramice natopljene serumom. Ovo nije obavezni korak svakog dana, realno je potrebno da ga radite 2-3 puta nedeljno. Osim toga, maska pruža svojevrsni spa momenat uživanja od 15-20 minuta koliko se maska drži. Najčešće se koriste maske za hidrataciju ili one posvetljujuće sa vitaminom C.

Za pravi dodir korejske nege, savetujemo vam M beauty Sheet masku sa hijaluronom i Sheet masku sa aloja verom.

Korak 8 – okoloočna krema

Svrha: borba protiv finih linija i tamnih kolutova oko očiju. Koža oko očiju je nežna, zato je Koreanke tretiraju poput nežnog cveta. Biraju hranljivu kremu koja hidrira i štiti ovo nežno područje. Tapkaju je domalim prstom (nikada ne trljaju) po celoj orbitalnoj zoni.

Mi vam preporučujemo Prima Skinology Antirid kremu i Antirid gel kremu.

Close up on the face of a smiling young woman applying cream to her face, studio shot

Korak 9 – krema za lice

Svrha: zaključavanje vlage u koži. Krema za lice je Koreankama jako važna, jer je ključ jedre i mladolike kože. One koriste različite kreme prema potrebi: one u formi emulzije, losiona, gela i klasične kreme. Sve one zaključavaju vlagu duboko u koži i “pune” je. Tapkaju je dlanovima u kožu.

Korak 10 – SPF zaštita od sunca

Svrha: zaštita kože od sunca je najbolja moguća prevencija starenja. Malo je reći da su Koreanke opsednute SPF zaštitom. Upravo ta kultura čuvanja kože od sunca je ključ koreanske mladolikosti i kvaliteta kože. Danas na tržištu postoje lagane gel kreme sa SPF faktorom koje ne maste i ne opterećuju kožu, zato usvojite ovaj korak kao ključan za anti-aging!

Pročitajte još i: 3 beauty trika Koreanki – One uvek izgledaju savršeno!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!