5 znakova da vam krema za lice NE odgovara!

krema za lice

Krema za lice je poput grudnjaka: nosite je svaki dan, kreirana je da štiti i pomaže, ne možete koristiti tuđu ili deliti je sa nekim. Baš kao što i veliki procenat žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, isto to možemo reći i za odabir dnevne kreme. Ona se mora ažurirati s godinama i promenoma kože. Zato u nastavku saznajte da li vam krema za lice koju koristite ipak NE odgovara!

Upozoravajući znakovi da vam krema za lice ne odgovara

Znak #1: Prejako vam miriše

Jedno zapamtite – veštački mirisi u kozmetici služe da zamaskiraju miris sirovina od kojih se porizvod pravi. Osim toga, često su dokazani iritansi kože. Ako vam se iz nekog razlloga miris kreme ne dopada, to jest prejako vam miriše – to je znak upozorenja da neće odgovarati ni vašoj koži. Posebno ne želite da nešto što ide veoma blizu nosa miriše neprijatno. Ako ste posebno osetljivi na mirise, birajte kreme koje su “fragrance free”.

krema za lice

Znak #2: Krema vas peče

Nema strašnijeg osećaja nego kada osetite da vam krema bukvalno peče kožu! Ako ikad osetite i najblaže peckanje, odmah isperite kožu vodom i nemojte je više nanositi. Kada osetite peckanje, to je znak da je problem u pH vrednosti kože. Ona je prirodno kisela, a ako vas krema peče, to znači da je poremetila balans pH vrednosti vaše kože. Zato je testirajte uvek na ruci, ključnoj kosi ili iza uha.

Znak #3: Bubuljice

Možda nećete odmah povezati bubuljice sa kremom za lice, ali neobična pojava istih može biti usled neadekvatne reakcije kože na kremu i njene sastojke. Teže i masnije kreme u kombinaciji sa ovim mogu izazvati akne i upale na koži. Ako ste skloni izbijanju akni od nove kreme – birajte oil-free formulacije i prestanite sa problematičnom kremom.

Predlažemo vam Skinology Gel hidrantnu kremu, lagane formula, bez ulja, na bazi vode.

krema za lice

Znak #4: Masna koža ujutru

Ako primetite da vam ujutru koža previše sija – možda koristite pretešku noćnu kremu. Ovo takodje važi i za dnevnu kremu – ako prebrzo prosijate, vaša krema opterećuje pore i čini da se sebum još više luči. Ako imate problem sa teksturom krema, igrate sigurno i birajte krema na bazi vode (ne na bazi ulja) i one gelaste strukture.

Povezano: Kako odabrati kremu za lice prema tipu kože?

Znak #5: Crvenilo i osip

Postoji više razloga zašto vam je koža crvena i osuta posle nanošenja kreme, a jedan od njih je najjednostavniji – koža vam spada u osetljivi tip. Osim toga, možda ste alergični na neki od sastojaka kreme ili je vaša koža odragovala na veštački miris iz kreme za lice. Jednostavnost je ključ – birajte blage, hiperalergene formulacije iz apoteka, koje nemaju miris.

Takođe, izbegavajte aktivne sastojke poput retinola, AHA kiselina i vitamina C, jer nisu za osetljivu kožu i mogu izazvati crvenilo i osip.

Predlažemo vam Skinology Umirujuću kremu, koja smiruje crvenilo i iritacije osetljive kože.

Pročitajte još i: 8 situacija kada MORATE da koristite kremu za lice

error: Content is protected !!