Zašto je profesionalno farbanje bolje od kućnog?

By  |  0 Comments

Ako se godinama farbate same, kod kuće, a nikada niste zadovoljno svojom bojom – možda je vreme da pređete na farbanje kod profesionalaca! Znamo da je farbanje drogerijskom bojom jeftinije, zgodnije i kraće – ali možda ćete ipak želeti da prepustite kolor tretman profesionalcima, kada pročitate sledeće razloge zašto je profi farba za kosu mnogo bolja od kupovne?

7 razloga zašto je profesionalno farbanje bolje od kućnog

Glavna razlika izmeu drogergijske boje i one profesionalne salonske je ta što kolorista meša nekoliko nijansi kako bi vašoj kosi dao dubinu. Vaša kosa treba da bude uvek pola nijanse svetlija uz liniju kose, i postepeno tamnija na dužini. Ali to ne možete same postići – tu uskaču profesionalci i njihove čarobne formule farbe za kosu.

1. Faktori koji utiču na ishod boje

Dve žene mogu imati istu početnu boju kose, ofarbati se istom bojom – i na kraju završiti za različitim rezultatima. Faktori koji utiču na krjanjih ishod boje su: prirodna boja kosa, pigment podtona (crveni, pepeljasti), podton kože, uzimanje lekova, stanje kose, količina sedih, prethodna farba, hormoni…

Nijedan od ovih faktora nije uzet u obzir kada se kreiraju farbe za kućnu upotrebu, a profesionalac će prema ovome kreirati vašu idealnu boju.

profesionalno farbanje

2. Jedna ista farba ne odgovara svima

Kutija farbe iz drogerije je kreirana da ofarba sve boje kose od tamno smedje, do svetlo plave, od debele do tanke dlake. Razvijač boje iz drogerije „podiže“ vašu prirodnu boju i nanosi pigment u maksimalnom procentu koji je dozvoljen u salonu, ili čak višem! Ovo često uzrokuje oštećenja i stres za kosu. Profesionalac će koristite kvalitetne i slabije razvijače, u koncentraciji prema vašem tipu dlake.

3. Profesionalci su obučeni za farbanje

Poroznost, gustina elastičnost… da li znate zašto su značajni ovi faktori? Koloristi su završili brojne obuke koje će vam garantovati kvalitetnu uslugu koju želite. Kutija farbe vam daje samo kratko uputstvo za nanošenje, bez ikakvih objašnjenja i razmatranja ostalih faktora, od kojih zavisi krajnji rezultat.

Povezano: Greške koje činite u salonu, a sabotiraju šišanje i farbanje

profesionalno farbanje

4. Ne vidite pozadi

Bez obzira koliko ogledala koristite – ne možete videti teme i pozadinu kose, a kamoli njen koren pozadi. Pošto se farba nanosi na tek izrastao koren, vi kod kuće to ne možete videti precizno. Zato se dešava da nanesete boju na već ofarbanu kosu, uzrokujući dalja oštećenja i nejednaku pokrivnost boje.

5. Dobićete multidimenzionalnu nijansu

Ako želite raskošnu boju koja će privlačiti poglede, znajte da morate uložiti u profesionalno farbanje. Kolorista će pomešati nekoliko različitih nijansi imajući u vidu vaš podton pigmenta, osnovnu boju, prethodna farbanja i stanje kose, te ćete dobiti nijansi jedinstvenu za vas.

Na taj način, vaša kosa će dobiti raskoš i punoću multidimenzionalnog efekta. Kupovna boja sa druge strane, nema to bogatstvo mešanja više nijansi, te često deluje ravno i jednodimenzionalno, veoma obično.

Povezano: 7 navika koje štete vašoj boji kose i kako to da popravite

Je

6. Zapravo štedite sa profesionalnin farbanjem

Iako deluje paradoksalno, profesionalno farbanje će vam uštedeti novac! Kako? Ako pokupite kutiju plave farbe, a vaša kosa ispadne narandžasta – moraćete platiti uslugu korektivnog farbanja koja dosta košta. Ovako, kada se prepustite frizeru, ne morate da razmišljate o krajnjem ishodu – znate da ćete dobiti željenu nijansu, koja god da vam je početna boja kose.

profesionalno farbanje

7. Vaša kosa će biti zdravija i sjajnija

U salonu ne dobijate samo personalnu boju za kosu – nego i tretman održavanja kose u tip-top formi. Tako će smućkati boju sa kondicionirajućim agensima koji će najmanje oštetiti kosu, pružiti joj najbolju pokrivnu moć i naneti je tako da očuva njeno zdravlje.

Profesionalni koloristi imaju pristup ekskluzivnim preparatima koji repariraju kosu, kondicioniraju je i vraćaju sjaj i punoću. Tako da ćete posle farbanja izaći sa još zdravijom i lepšom kosom nego pre!

Jedan od omiljenih profesionalnih proizvoda kada je reč o salonskoj nezi kose je i Revlon UniqONE All-in-one tretman za kosu.

Pročitajte još i: Kako da popravite grešku sa farbanjem kose – 9 problema sa rešenjem!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!