Kako da popravite grešku sa farbanjem kose: 9 problema sa rešenjem

greška sa farbanjem kose

To je to – skupile ste hrabrost za novog frizera i novu boju kosu koju oduvek želite, medjutim, usledila je katastrofa: vaša boja kose ne izgleda onako kako ste želeli. Ili je previše žuta, tamna, narandžasta, pramenovi su previše grubi, a koren je različite od boje dužine. Ne brinite – donosimo vam kako brza, tako i dugoročna rešenja za svakih od ovih problema!

7 najčešćih hair-color katastrofa i kako da ih rešite

1. Plava kosa je ispala previše žuta

Najčešći problem, posebno ako se sami farbate, je da vam plava kosa jako povuče na žuto, poput Barbike. Ne očajavajte – ovo se da rešiti uz sledeće trikova:

Brzo rešenje: Operite kosu silver šamponom i nanesite silver masku, koje će zahvaljujući violet pigmentima neutralisati neželjeno žutilo, i dati hladan, pepeljasti ton kosi. Mi vam predlažemo Subrina Silver šampon.

Dugotrajno rešenje: Sledeći put kada odete u salon, tražite hladnu plavu nijansu – budite veoma određeni kada se dogovarate za boju. Slobodno recite da ne želite tople žute tonove, već pepeljaste hladne, i izbegavajte karamel i med nijanse jer imaju tendenciju da lakše požute.

silver šampon
Instagram/Printscreen

2. Plava je ispala previše pepeljasta

Želeli ste pepeljasto plavu, ali je ipak otišla predaleko i sada ste sivkasto-zeleni.

Brzo rešenje: Operite kosu jakim pročišćavajućim šamponom za masnu kosu, i to narednih nekoliko pranja, koji će brže skinuti boju. Ako to ne funkcioniše, upotrebite kućni toner u toploj nijansi, koji će utopliti sivilo vaše kose. On se meša sa balzamom za kosu i drži 5-10 minuta.

Dugotrajno rešenje: Tražite frizeru da vas ofarba u zlaćani, bakarni ili breskvasti ton, koji je topliji. Pokažite mu sliku onoga što tačno želite, i neka vas posavetuje da li možete to da dobijete.

3. Koren je druge boje u odnosu na dužinu

To znači da vam se boja nije lepo primila na korenu, kako je na dužini, i sada je potpuno drugačije boje u odnosu na ostatak vaše kose.

Brzo rešenje: Izblendajte koren, uz pomoć spreja za prikrivanje izrastka. On funkcionše poput suvog šampona, samo ima više pigmenta, koji kratkoročno prekriva koren.

Dugotrajno rešenje: Dobar kolorista će moći da izvuče koren u boji vaše dužine. On će podeliti kosu na sekcije i naneti boju najpre na koren, a potom će je izblendati na dužinu.

Povezano: Odaberite idealnu boju kose u odnosu na podton kože

greška sa farbanjem kose

4. Jednodimenzionalna boja

Kupili ste kutiju boje i sami sa ofarbali, a po završetu vaša kosa izgleda ravno, beživotno i jednodimenzionalno?

Brzo rešenje: Uvijte kosu viklerima ili figarom kako biste stvorili iluziju pokreta. Nanesite potom eliksir za sjaj kose kako biste kosi dali sjaj. Ovo će pomoći kosi da se prirodno sjaji.

Dugotrajno rešenje: Tražite frizeru da vam uradi suptilan bajalaž ili strobing na kosi – on će tako dodati svetlije tonove na sredinu dužine i na krajevima, tehnikom slobodne ruke. Jednodimenzionalna boja će biti osnova, a svetliji balajaž pramenovi će dati kosi multi-tonalni look.

5. Krupni prugasti pramenovi

Želeli ste sitne prirodne baby pramenove, a završili ste sa krupnim grubim pramenovima koji su u kosi poput pruga. Jao!

Brzo rešenje: Super trik je da upotrebite suvi šampon u boji za plavuše. Jednostavno ga naprskajte preko pruga kako biste ih lakše izblendali.

Dugotrajno rešenje: Ako želite suptilne pramenove, probajte tehniku balajaža umesto klasičnih pramenova. Vaš frizer će najpre prekriti pramenove istom bojom kao što je vaša baza, a potom će vam uraditi predivne balajaž pramenove.

greška sa farbanjem kose

6. Boja je ispala pretamna

Hteli ste bogatu, čokoladno smedju boju, a završili ste za skoro crnom kosom, koja vam dodaje godine.

Brzo rešenje: Prvo ne paničite, a potom perite kosu nakoliko puta sa jakim pročišavajućim šamponom dok ne skinete višak boje. Potom obavezno uradite dubinsku hidrataciju, jer će vam ovja šampon isušiti kosu.

Dugotrajno rešenje: Posvetlite kosu kod frizera, uz pramenove, balajaž ili barem preliv. Znajte da je proces izlaska iz tamne kose veoma dug i zahteva strpljenje.

Povezano: DIY recepti za skidanje farbe sa kose kod kuće

7. Boja je nejednaka i šarena

Želeli ste celu kosu u jednoj boji, ali nažalost, boja se primila više na nekom mestu, a na nekom mestu manje, tako da izgleda nejednako i “šareno”.

Brzo rešenje: Najlakši način da sakrijete šarenu kosu je mudro stilizovanje. Važite kosu u jednu ili dve pletenice kako biste prikrili katastofu.

Dugotrajno rešenje: Dobar kolorista će znati šta da uradi sa šarenom kosom i kako da reši problem. Šta god da se dogodi -. nikako ne pokušavajte da sami rešite problem kutijom farbe!

Pročitajte još i: Greške koje utiču na njeno zdravlje i boju

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!