Bebi-ulje: 10 beauty upotreba koje štede novac

bebi-ulje

Bebi-ulje je po sastavu 98% mineralno ulje i 2% veštačkog mirisa – služi kao okluziv za nežnu bebinu kožu, ali ovu super-jeftinu bočicu možete iskoristiti na nebrojeno mnogo načina u nezi lepote, čak i u domaćinstvu. Može vam uštedeti dosta novca, jer menja nekoliko različitih beauty proizvoda, a u nastavku saznajte koji su to!

10 načina na koje možete koristiti bebi-ulje za negu i lepotu

#1: Hidratacija kože

Najčešći vid beauty upotrebe bebi-ulja je za negu kože: nakon tuširanja, osušite kožu peškirom i nanesite bebi-ulje na kožu. Ovo je odličan vid hidratacije, a posebno ako ga nanesete preko vašeg mleka za telo, jer će ulje stvoriti okluzivni sloj koji neće dati vlazi da isparava, a “zarobiće” sve nutrijente iz mleka za telo unutar kože.

#2: Umesto pene za brijanje

Ako često brijete noge, onda su vam poznate iritacije kože posle brijanja. Nema efikasnije podloge za brijanje nogu od bebi-ulja – samo ga nanesite pre brijanja, a vaš brijač će kliziti bez iritacija i crvenih tačkica. Ujedno ćete i hidrirati kožu.

bebi-ulje

#3: Posle depilacije

Uklonite lepljive ostatke voska posle depilacije nogu, ruku ili nausnica uz pomoć malo bebi-ulja: umasirajte ga kružnim pokretom, a vosak će se sam skinuti. Super trik, zar ne?

#4: Kad lakirate nokte

Sprečite izlivanje laka po zanokticama dok lakirate nokte: natopite štapić za uši bebi-uljem i pređite preko ivica zanoktica, kako biste dobile uljanu barijeru, da se lak na uhvati za njih. Trik koji obećava uredan i precizan manikir!

Povezano: 10 manikir trikova koji će vam promeniti lakiranje noktiju

#5: Protiv ispucalih peta

Ako se mučite sa veoma suvim petama, isturpijajte staru kožu i nanesite bebi ulje na njih. Potom navucite pamučne čarapice i prespavajte. Ujutru skinite čarapice i isperite višak ulja sa stopala. Ovaj noćni tretman ća omekšati stopala i dati im preko potrebnu hidrataciju.

bebi-ulje

#6: Skidač šminke

Ako vam je ponestalo omiljenog skidača šminke, ili jednostavno imate tešku, full-face šminku koja se ne skida lako – probajte bebi-ulje! Natopite tufer i lagano držite par sekundi na svakom oku – efikasno će otopiti čak i najtežu šminku, bez trljanja i grebanja. Samo ga dobro isperite potom.

Povezano: Nikad više crno oko očiju – 3 najefikasnija načina skidanja VODOOTPORNE maskare

#7: Čistač četkica

Ako su vam make-up četkice jako zarpljane teškim puderom – običan čistač verovatno ne pomaže. Potreban im je uljani skidač koji će otopiti naslage šminke. Zato probajte da ih istrljate bebi uljem. Nakon toga, upotrebite klasičan čistač četkica ili sapun koji će isprati masnoću, a vaše četkice biće škriputavo čiste!

#8: Zaštitite krajeve kose

Za suve i ispucale krajeve kose koji vape za malo ishrane – nanesite najmanju kap bebi ulja na dlanove i utrljajte na krajeve kose. Ovo će ih nahraniti i dati im divan sjaj. Samo pazite da ne preterate – jer će vam kosa izgledati masno.

bebi-ulje

#9: Piling za usne

Ispolirajte grube i ispucale usne uz mešavinu malo bebi ulja i šećera. Istrljajte usne i uklonite mrtvu kožu, a ujedno ćete hidrirati suve usne. Potom isperite piling, i nanesite balzam za usne. Vaše usne su oporavljene za čas!

#10: Razdvojte zapetljanu ogrlicu

Svi znamo muku kada nam se zapetlja lančić ili narukvica – posebno ako su tanani. Nikakav problem – samo kapnite jednu kapljicu bebi-ulja na čvor i vrhom igle lagano otpetljajte!

Pročitajte još i: 5 beauty načina da koristite puder za bebe

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!