Kako “radi” četka za kožu glave i zašto vam je potrebna?

cetke za skalp
Instagram/Printscreen

Kao i ostatak vaše kože, i skalpu je nekada potrebno malo više pažnje i pilinga. Jedan od najboljih načina da “probudite” kožu glave jeste da u rutinu nege uvedete četku za kožu glave. Ova silikonska alatka pruža mnogo benefita, kako za skalp, tako i za kožu glave. Osim što vrši blagi mehanički piling, pomaže i da se prirodna ulja rasporede kroz kosu, a ujedno čini da šampon dublje i temeljnije očisti kožu glave. Ako smo vas ubedili u neophodnost četke za skalp, nastavite da čitate!

Šta je tačno četka za kožu glave?

Četke za kožu glave se u potpunosti razlikuju od četki za kosu – od toga kako izgledaju, pa do toga za šta se koriste. Ove četke su specijalno dizajnirane da njima četkate koren kose, dok su klasične četke za kosu namenjene raščešljavanju i stilizovanju kose. Razlika je i u zupcima (naravno), jer su četke za kožu glave izrađene od nežnog silikona, koji lagano masira skalp.

Povezano: Poboljšajte rast kose uz ove DIY pilinge za kožu glave

View this post on Instagram

A post shared by GRAFEN Singapore Official (@grafen.official_sg)

Još jedna velika razlika je oblik ovih alatki. Četka za kožu glave je ovalnog ili okruglog oblika, sa drškom koja je paralelno postavljana u odnosu na iglice, kako biste imali kontrolisani i ugodni dodir prilikom korišćenja alatke.

Zato je važno da pronađete četku za skalp dobrog kvaliteta, koja je izrađena upravo od silikonski iglica (nikako plastičnih), posebno ako imate osetljivu kožu glave.

Kako se koriste četke za skalp?

Četke za kožu glave se mogu koristiti kada je kosa suva ili mokra, ali za najbolju eksfolijaciju, frizeri savetuju da se koriste pre pranja kose, dok je ona još suva. Masirajte kožu glave nežnim, kružnim pokretima kako biste izvršile piling kože glave. Ovo će ukloniti sve naslage sa skalpa, sprečiti ljuspanje kože glave, a ukloniće i nataložene styling proizvode i nečistoće.

Potom, kada se ušli pod tuš, ovom četkom možete pojačati dejstvo šampona. Nanesite šampon na kožu glave, i pokretima napred-nazad napravite bogatu penu na kosi. Ovo će dubinski očistiti kosu i ravnomerno rasporediti proizvod kroz skalp. Takođe, dobićete i opuštajuću masažu kože glave, koja podstiče cirkulaciju.

Od skoro su se pojavile i na našem tržištu – Da li ćete probati četku za kožu glave?

Mi vam predlažemo Subrina Professional SCALP Detox piling za kožu glave.

Pročitajte još i: Nega kose počinje od skalpa – da li znate koji tip kože glave imate?

error: Content is protected !!