8 situacija kada MORATE da koristite kremu za lice

krema za lice

Čak i ako ste makeup-free devojka, ne koristite 10 različitih proizvoda za lice, i volite beauty minimum, jednostavno ne možete da preskočite kremu za lice. Posebno kada znate da krema daje zdrav, hidrirani izgled kože. Naravno, ono što je važno jeste da znate kada sve treba da namažete lice i počastite ga talasom hidratacije. Zato u nastavku pročitajte u kojim sve situacijama treba da nanesete kremu, a to nije samo ujutru i uveče!

U ovim situacijama morate da koristite kremu za lice

#1: Posle svakog umivanja lica

Najbolje vreme za nanošenje kreme jeste kada je važa koža još vlažna od umivanja, jer će tako zaključati hidrataciju unutar kože. Zato kremu nanesite pre nego što se vaša koža potpuno osuši posle umivanja. To znači da ne potapkate peškirom sav višak vode.

#2: Ujutru

Pripremite kožu za uspeh pre nego što izađete iz kuće ujutru. Kremom za lice završite ritual nege kože ujutru, pre nego što se našminkate. Obavezno je nanesite pre pudera ili prajmera. Ujutru je obavezno nadogradite SPF zaštitnom 15 ili višom, koja će vaš štititi od fotosenzivitnih oštećenja.

Young Woman Putting Face Cream

#3: Pre spavanja

Pre nego što vam glava padne u jastuk posle dugog radnog dana, obavezno počastite kožu regenerativnom noćnom kremom koja radi za vas dok spavate. Osim toga, možete koristiti noćne sleeping maske, koje su hidratatntne i kremaste, a nanose se baš poput noćne kreme. Koža će vam ujutru biti blistava i nahranjena.

#4: Pre i posle leta avionom

Kabina aviona ima veoma suv vazduh, koji dodatno isušuje vašu kožu. Ne zarabovite da sati provedeni u avioni nisu dobri po vašu kožu. Posle leta brzinski očistite kožu micelarnom vodom i potom je nahranite hidratantnom kremom. Osim toga, u toku leta možete isprskati lice sprejem za lice (u putnoj dozvoljenoj veličini), kako biste sprečili suvu kožu tokom putovanja.

#5: Čim izađete iz tuša

Posle tuširanja, vaša koža lica vapi za hidratacijom, jer je provela bar 15 minuta pod vrelom parom. Obavezno posle svakog tuširanja nanesite hidratantnu kremu, koja će se savršeno upiti jer ste otvorili pore tokom tuširanja.

Veliki izbor profesionalnih krema za lice možete naći u Lepotica Web shopu. 

woman is applying face cream in the mirror

#6: Kada vam izlaze bubuljice

Posle stvar koju želite kada vam poiskaču bubuljice je da ukonite svu vlagu iz kože. U realosti, isušivanje kože, dovodi do pojačanog mašćenja, zato je redovno hidrirajte. Za masnu kožu predlažemo lagane gel teksture krema, koje neće zapušiti pore.

#7: Kada ne nosite šminku

Onim danima kada idete bez šminke (zato volimo vikend), korišćenje kreme je odličan način da vam koža deluje hidrirano, sveže i prirodno. Dok vam ne daje pokrivenost kože koju vi želite, zagladiće nesavršenosti, i tako ćete imati blurovan ten kada želite da istrčite napolje au naturel.

#8: Pre nego što počnete sa šminkanje

Kao što je već rečeno, krema treba da bude poslednji korak u rutini nege lica, pre nego što nanesete šminku. Zato pre nego što otvorite neseser sa šminkom, nanesite kremu za lice u tanjem sloju, i sačekajte da se krema upije barem 30 minuta. Na ovaj način izbećićete da vam se puder upija u kožu zajedno sa kremom.

Pročitajt još i: Kako da odaberete kremu za lice prema tipu kože?

error: Content is protected !!