Top saveti za brinete koje prelaze u crvenokose

crvena kosa

Ako ste brineta, onda ste u nekom mometu sigurno pomislile da svoju kestenjastu boju zamenite nekom nijansom crvene. Ili se možda još niste odlučile na taj korak, jer ste zabrinute kako će crvena izgledati na vama. U tom slučaju tvrdimo da postoji idealna nijansa crvene kose za svaki poton kože. U nastsavku pročitajte kako da odaberete savršenu nijansu crvene, ako prelazite iz smeđe!

Kako da odaberete savršenu nijansu crvene kose?

Crvene nijanse mogu biti bakarne, plavičaste ili ljubičaste – ali to nije sve kada se radi o odabiru savršene crvene boje kose. Ako želite da svoju smeđu prirodnu nijanse ofarbate u one vatrene, znajte da ih morate upariti sa komplementarnom nijansom crvene.

Ako imate svetlu kožu

Bilo koja nijansa od jagoda plave pa do bakarne, pa čak do jarko narandžaste će na vama izgledati sjajno. Ako imate jako svetlu kožu, izbegavajte super tamne crvene nijanse koje mogu izgledati grubo na vama, dok čine da izglate previše bledo.

Povezano: Odaberite svoju savršenu boju kose prema podtonu kože

crvena kosa

Ako imate srednji ten

Vi slobodno možete izneti visokopigmentovane nijanse crvene. Samo zapamtite da tople nijanse izgledaju bolje od hladnijih, jer osvetljavaju crte lica. Za vas su idealne zlatno crvena, tamno bakarna i crvenkasto-smeđa.

Ako imate tamnu kožu

Što je vaš ten tamniji, to će vam bolje stajati plavičaste i ljubičaste nijanse crvene. To znači da je vaša idealna nijansa ona boje vina ili bobica.

Šta morate znati pre farbanja u crveno?

Ako je boja koju ste odabrale, svetlija od vaše trenutne, moraćete da je izblajhajte pre toga. Što je tamnija osnovna boja, to će vam biti potrebnije više posvetljivanja blanšem. U tom slučaju najbolje je da posetite profesionalca u salonu koji će vam lako napraviti nijansu koju želite.

Povezano: Crvenokose – Kakav make-up vam najbolje stoji?

crvena kosa

Kako da brinete o novoj nijansi?

Svaki put kada pravite promenu boje kose, važno je da promenite i rutinu nege, kako biste očuvali boju i učinili je mekom i sjajnom. Imajte na umu sledeće savete, ako prelazite u crvenokose:

1. Koristite šampon i balzam za farbanu kosu

Dobar početak je profesionalna nega namenjena farbanoj kosi, bez sulfata. Birajte one proizvode koji su obogaćeni sastojcima za očuvanje i negu boje. Ispratite šamponiranje kvalitetnim balzamom za farbanu kosu.

Naša preporuka su Subrina Professional ECHOES šampon za farbanu kosu bez sulfata i Revlonissimo 45 days šampon za crvene nijanse.

2. Ubacite kvalitetnu masku

Pošto je crvena boja, uz plavu, jedna od agresivnijih nijansi što se tiče oštećenja dlake, ključ održavanja kvaliteta kose je dobra profesionalna maska. Odaberite jednu hidratantnu, obogaćenu uljima i shea puterom, i jednu proteinsku na bazi keratina, koja će reparatiti oštećenja.

Naš predlog hidratantno-proteinske maske za kosu koju će obožavati svaka crvenokosa jeste Marrakesh Miracle Masque sa uljem argana i konoplje.

crvena kosa

3. Prigrlite prirodnu teksturu vaše kose

Ako ste novopečena vlasnica crvene boje, onda vam toplo savetujemo da izbegavate vruće alate za stilizovanje, već da više nosite vašu prirodnu teksturu kose. Bilo da imate prirodno ravnu ili talasastu kosu, crvena će začiniti vaš look sama po sebi, tako da je ne morate dodatno stilizovati.

Pročitajte još i: Saveti za šminkanje uz različite boje kose

error: Content is protected !!