7 saveta kada ste između 2 nijanse tečnog pudera

tečni puder

Ovo je taj period godine između zime i proleća – i kada nam se boja tena iz blede zimske vraća u zdravu boju. Zato je ponekad teško odabrati nijansu pudera kada ste na prelasku godišnjih doba. Često se javlja dilema: da li uzeti svetliju ili tamniju nijansu? Ako se i vi često nalazite između dve nijanse pudera, i ne možete tačno da odaberete onu savršenu – ispratite naše savete!

Šta da radite kada ne možete da nađete savršenu nijansu pudera?

#1: Miksujte i mešajte!

Sigurno imate i dalje omiljeni letnji puder (malo tamniji od uobičajenog tena), i onaj zimski (malo svetlji), ali šta da radite kada vaša koža nija skroz bleda, a niti je potamnela od sunca još? Ovo je idealno doba da se igrate alhemičara i mešate pudere!

Uzmite ove dve nijanse (tamniju i svetliju) i pomešajte ih da kreirate savršenu nijansu za ovaj prelazni period: nanesite par pumpica jednog i drugog na nadlanicu, umočite četkicu i voila!

tečni puder

#2: Ne zaboravite vrat

Jedan od sigurnih znakova da vam boja tečnog pudera ne odgovara? Vaš vrat – zato izblendajte tečni puder ispod vilične kosti niz vrat, kako biste uklonili grubu i vidljivu granicu između lica i dekoltea.

Povezano: Šta to treba da ima onaj PRAVI tečni puder – 6 nepogrešivih fora da ga prepoznaš

#3: Kameni puder je vaš spas

Ako nemate dodatni tečni puder za mešanje savršene nijanse, možete iskoristiti puder u kamenu kako biste posvetleli ili potamnili ten za nekoliko nijansi. Ako će posvetliji tamniji tečni puder, uzmite kameni u svetloj nijansi i obrnuto. Za potamnjivanje tena, možete iskoristiti i mat bronzer koji ćete naneti na obraze, slepoočnice, nos i viličnu kost.

tečni puder

#4: Samopotamnjivač kao spas

Ako ste previše bledi za tretnutni tečni puder, iskoristite kremu ili sprej za lice sa svojstvom samopotamnjivanja, kako biste potamnili ten. Ovako ćete dobiti idealnu nijansu kože za vaš aktuelni tečni puder.

#5: Nosite rolku

Kada ste u prelazu između dve nijanse tečnog pudera, rolka vam može biti od velike pomoći. Kao što je već rečeno, vrat vas najviše odaje da vam tečni ne odgovara, zato ga prekrijte! Obucite rolku koja će sakriti vrat. Isti efekat možete postići ešarpom ili bluzom sa visokom kragnom.

Povezano: Vodeni, uljani i silikonski tečni puderi – u čemu je razlika?

#6: Držite se korektora

Ako se boja vašeg tena drastično menja od godišnjeg doba do godišnjeg doba, onda će vam biti teško da nadjete idealnu nijansu za prelazno doba. U tom slučaju, iskoristitite korektor. Iako vam neće dati istu pokrivnu moć kao i puder, on će uspešno prekriti podočnjake, bubuljice i zone diskoloracije.

tečni puder

#7: Kad ste u dilemi – izaberite svetliju boju

Ako ste razapeti u dilemi da li izabrati tamniji ili svetliji puder – uvek preporučujemo da uzmete svetliji, jer je mnogo lakše da kreirate tamniji ten uz pomoć kamenog pudera ili bronzera, nego svetliji.

Pročitajte još i: Kako da odaberete tečni puder prema tipu kože?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!