3 beauty trika Koreanki – One uvek izgledaju savršeno!

3 beauty trika Koreanki

Koreanke su za svoj uvek savršen izgled zaslužne vekovima starim trikovima za lepotu koji su doprineli da imaju blistavu i sjajnu, a pre svega zdravu kožu. Tretman nege Koreanki, koji ponavljaju svako jutro i veče, sastoji se i od ova 3 trika koja su vezana za njihov vid održavanja lepote.

Neki trikovi za lepotu koje Koreanke redovno koriste su nam već poznati, dok su nam drugi krajnje nezamislivi (poput jamsu – umakanje lica u posudu hladne vode, koji garantuje matiranu kožu savršenog sjaja) pa ih, iako su delotvorni, izbegavamo. Ipak, ove delotvorne beauty trikove kojima se Koreanke služe može da primeni svako, a u nastavku teksta vam otkrivamo i kako.

Koreanski beauty trikovi

Masaža lica

S obzirom da podstiče cirkulaciju, smanjuje natečenosti očiju te daje koži zdrav sjaj, vrlo popularan a jednostavan trik koji Koreanke primenjuju posle čišćenja kože jeste masaža lica. Nežnim pokretima i blagim pritiscima, zglobovima prva dva prsta, povlačite kožu od nosa, preko obraza do vrha čela, pa niz periferni deo lica.

Povezano: Masaža lica kašikama – prirodno podmlađivanje kože!

Dijeta za kožu

Za zdrav i lep ten, Koreanke u svoju beauty rutinu uključuju i pravilnu prehranu. Često piju boricha ili čaj od prženog ječma i jedu kimchi – tipično korejsko jelo od fermentisanog kupusa s dodatkom belog luka, bibera i đumbira. Ovo jelo je moćan probiotik, bogat antioksidansima koji su dobri i za creva, ali i za kožu. Takođe, kimchi utiče i na porast hijaluronske kiseline.

Ajlajner

Koreanke koriste šminku na sasvim diskretan način, bez previše sjaja, šljokica i upadljivih tonova. Najčešće se odluče da svoj pogled istaknu suptilnim iscrtavanjem ajlajnera u mačkastom stilu. Ipak, umesto dramatičnog cat eye izgleda, tanka linija ajlajnera prati prirodni oblik oka – od jednog do drugog ugla te malo produžena kod spoljašnjeg ugla oka, i to samo na gornjem kapku.

Povezano: 12 trikova za nanošenje ajlajnera bez greške – VIDEO!

error: Content is protected !!