Zašto je vam je “cushion” puder potreban ovog leta?

"cushion" puder

Teško je ne odoleti svim onim beauty trendovima i poplavi kozmetičkih proizvoda iz Južne Koreje, koja se poslednjih godina postavila kao epicentar lepote. I svi njeni proizvodi (esencije, mistovi, toneri, emulzije, sheet maske) potpuno opravadaju hype! Ovog leta, predlažemo vam da isprobate jedan tipičan korejski make-up proizvod, a u pitanju je “cushion” kompaktni puder!

Šta je tačno “cushion” puder?

Zamislite ga kao BB kremu u kompaktnoj formi. U Koreji, “cushion” kompaktni puder je fuzije nege kože i šminke, zato što ne samo što prekriva kožu, već ujedno poboljšava njen izgled, dodir i zdravlje.

Kompaktna blistava kutijica sadrži jastučić, koji je natopljen formulom BB kreme. Ona obično nudi slabu pokrivnu moć i skincare benefite (SPF zaštitu, hidrataciju, čak i anti-aging sastojke). Ovaj puder se nanosi tako što dobijete sunđerasti aplikator, i njime utapkavate formulu koja se nalazi natopljena u sunđeru u samoj kutijici. Vrlo je praktičan proizvod, a daje prelepu, “my skin but better” kožu. Pošto je izuzetno lagane pokrivne moći, “cushion” puder je idealan za ove letnje vrućine.

Povezano: Make-up dilema – BB krema ili tečni puder za tople dane?

Šta “cushion” puder radi, što običan ne radi?

Faktor prenosivosti i putovanja je verovatno najveća prednost ovog malog kompaktnog proizvoda. Takođe, ova vrsta pudera je vrlo praktična da se ponese i u tašni, kako bi se osvežila šminka tokom dana. Osim toga, pošto većina “cushion” pudera sadrži i SPF faktor, na ovaj način dodatno obnavljate vašu UV zaštitu. Ima li praktičnijeg letnjeg make-up proizvoda?

Koja je uloga samog jastučića (“cushion”-a)?

Sam sunđerasti jastučić, koji je natopljen formulom je zapravo ključan za ovaj lagani efekat pudera na koži. On transformiše tečnu formulu u laganu emulziju. Jastučić se pravi od istog osnovnog materijala koji se koristio u drevnoj Aziji, kako bi održao tečnu emulziju u optimalnom stanju. Ovaj sunđerčić čini formulu laganijom i pruža manju količinu proizvoda pri svakoj aplikaciji, tako da je nemoguće preterati.

Povezano: Korejska vs. evropska kozmetika – po čemu se razlikuju?

Higijena sunđera za aplikaciju?

Ovo je nekada bio pravi higijenski problem, ali većina današnjih aplikatora za “cushion” pudere su izrađeni od anti-bakterijskih i anti-mikrobnih vlakana, što znači da je rizik od prenošenja bakterija zaista nizak. Ipak, nikada ne možemo biti previše bezbedni, stoga vas savetujemo da redovno perete sunđerčiće za nanošenje “cushion” pudera sapunom i vodom.

Osim toga, većina kompaktnih kutijica je “airtight”, što znači da vazduh ne može ući unutra, pa samim tim, puder ne može postati ležište bakterija.

Da li možete koristiti prste ili četkicu za nanošenje?

Odgovor je – NE. Sunđerasti aplikator koji dobijate uz “cushion” puder kupi tačno određenu količinu pudera za air-brush pokrivnu moć. Jednostavno, nećete dobiti isti efekat na koži ako ga nanesete četkicom.

cushion puder

Sunđer se lako koristi: umočite ga i nežno tapkajte njegovom ravnom površinom preko obraza, a potom ga savijte na pola kako biste dosegli regije poput podočnjaka, stranica nosa i drugih teže dostupnih delova lica.

Pročitajte još i: Kako se pravilno priprema lice za tečni puder?

error: Content is protected !!