2 neobične alternative koje menjaju prajmer

alternative za prajmer

Iako nas kozmetičke kuće svako malo obraduju novim proizvodima – kako za normalnu, tako i za suvu, masnu ili kombinovanu kožu – vrlo često smo primorane ili jednostavno želimo da eksperimentišemo te koristimo neke neobične alternative. Ukoliko želite da matirate T-zonu, smanjite vidljivost pora i produžite trajnost šminke, evo šta možete koristiti umesto prajmera.

Kada imate masnu kožu, apliciranje šminke može da bude veliki izazov, posebno tokom meseci kada su temperature preko 30 stepeni te bi prajmer trebao biti sastavni deo vašeg svakodnevnog makeup-a. U nastavku teksta vam otkrivamo zašto dezadorans i balzam posle brijanja (ne) mogu biti dobra zamena za prajmer.

Dezadorans kao prajmer

Sigurno se već pitate da li dezadorans koji održava vaš pazuh suvim zaista može i matirati vašu kožu?! Iako zvuči smešno i posve neobično, ali praškasti sastojci dezadoransa mogu pomoći pri matiranju vaše T-zone. Takođe, neki prirodni dezadoransi sadrže mineralne soli koje mogu isušiti bubuljice. Možda zato – verovali ili ne – svetski priznati makeup umetnici i koriste ovu neobičnu alternativu prilikom šminkanja poznatih lepotica za šetanje po crvenom tepihu.

Takođe, odlična opcija za svetlo i kamere je Photo Chic Matte prajmer. Ovaj prajmer je bez ulja i parabena i može se nositi sam ili ispod pudera.

akd
Za više informacija, kliknite na sliku!

Ipak, ako odlučite da primenite ovaj beauty trik imajte na umu da dezadoransi nisu formulisani za upotrebu na licu, a često i sadrže sastojke kao što su magnezijum i paraben koji mogu da začepe pore i čak pospeše stvaranje akni. Takođe, neki dezadoransi su fotoosetljivi te u kontaktu sa suncem mogu dovesti do oštećenja na koži kao što su crvenilo ili svrab.

Napomena: Da biste izbegli neželjene reakcije, prvo napravite testiranje na manjem delu kože i sačekate bar 24 sata pre nanošenja dezadoransa kao prajmera na T-zonu ili celo lice. I koristite samo dezadoranse bez mirisa!

Balzam posle brijanja kao prajmer

Balzam posle brijanja (Nivea Men Sensitive) je još jedna neobična alternativa koju navodno možete koristiti umesto prajmera, a koja će učiniti da šminku aplicirate bez problema te da vam makeup traje ceo dan. Takođe, balzam posle brijanja ne samo što je jeftinija, već je i količinski isplativija alternativa koju možete kupiti u većini supermarketa i apoteka.

Naša preporuka je Prajmer u spreju – bez alkohola i ulja – pravi idealnu podlogu za sve tipove kože.

akamds
Za više informacija, kliknite na sliku!
tečni puder za masnu kožu
Pogledajte i: Kako da pravilno koristite tečni puder ako imate masnu kožu!

Iako vam može zasmetati miris ili previše tečna tekstura balzama posle brijanja, bićete oduševljene hidratacijom ali i glatkom lepljivom teksturom zahvaljujući kojoj će vaša šminka trajati duže. U svom sastavu, balzam posle brijanja ima glicerin koji je jedan od sastojaka skoro svakog prajmera koji postoji na tržištu, ali i vitamin E. Takođe, ne sadrži alkohol koji može isušiti određene tipove kože.

Napomena: Testirajte mali deo kože pre nanošenja balzama posle brijanja kao prajmera na celo lice.

Povezano: Antirid krema kao balzam za usne – da ili ne?

error: Content is protected !!