Kako da izvučete maksimum iz šampona za suvo pranje – 5 trikova

suvi šampon

Tokom prethodnih nekoliko godina, šampon za suvo pranje je “sveti gral” proizvoda za stilizovanje kose. Naš omiljeni spasilac u trenucima kada nemamo dovoljno vremena da operemo kosu niti je stilizujemo. Proizvod koji samo posle jednog šprica upija sebum, nečistoću i kosu osvežava tako da ona izgleda tek oprano. Evo kako da izvučete maksimum iz vašeg omiljenog suvog šampona – ove trikove sigurno niste znale!

Kako da vam suvi šampon još bolje deluje – trikovi i saveti

#1: Nanesite ga pre spavanja

Suvi šampon najčešće smatramo proizvodom koji brzinski pošpricamo neposredno pre izlaska iz kuće. Isprobajte ovaj trik: nanesite ga pre spavanja, na koren kose, i dopustite tako da praškasta suptanca upije sav višak sebuma. Jednostavno ga pošpricajte, zavežite kosu u “messy punđu” i lezite da spavate. Probudićete se osvežene i voluminozne kose koja izgleda kao tek isfenirana!

Povezano: Bez belog traga – DIY suvi šampon za svaku boju kose

suvi šampon

#2: Nanesite ga sa razdaljine

Iako možda želite da ga naneste što je moguće bliže korenu, ovo zapravo nije najefikasjniji način da koristite šampon za suvo pranje. Bočicu suvog šampona prislonite na 20-30 cm od temena i poprskajte u nekoliko kratkih špriceva, kako biste koncentrisali proizvod.

Povezano: Otkrivamo – da li je suvi šampon štetan za vašu kosu i teme?

#3: Dajte mu vreme da se upije

Čak i ako niste stigli da suvi šampon nanesete veče pre spavanja, savetovaćemo vas da ga ipak pustite da malo duže “odstoji” na kosi pre nego što ga umasirate prstima ili četkom. Nanesite ga na koren, i pustite 10-15 minuta da se upija, pre nego što ga umasirajte prstima. Za to vreme možete obaviti nešto po kući, ili se našminkati.

#4: Višak belog praha uklonite fenom

Ako ste ipak preterali sa nanošenjem šampona za suvo pranje (ovo se svima desilo), nemojte pokušavati da višak praha utapkate, jer ćete izgledati kao da vas je neko posuo brašnom! Zato uključite fen i jednostavno razduvajte sav višak praha koji je na vašoj kosi.

suvi šampon

#5: Sprečite da vam se šiške zalepe za čelo

Tokom ovih vrelih letnjih dana, sve vlasnice šiški imaju isti problem: usled znojenja, one se konstantno lepe za čelo. Sprečite ovaj problem, tako što ćete pre izlaska iz kuće, jednostavno poprskati ispod šiški malo suvog šampona. Ovo će “podignuti” šiške i sprečiti da ih vlaga slepi i zalepi za površinu čela.

Naša preporuka efikasnog šampona za suvo pranje je Revlon Professional UNIQONE Dry Shampoo sa 10 benefita nege.

šampon za suvo pranje

Pročitajte još i: Da li pravilno koristite šampon za suvo pranje kose?

error: Content is protected !!