5 proizvoda koje možete koristiti umesto prajmera za ten

prajmer

Korišćenje prajmera za ten, pre svakog šminkanja, zaista čini razliku. Šminka bolje naleže, lepše se stapa sa kožom, a da ne pominjemo koliko je dugotrajnija i otpornija na znojenje, trljanje i glavu. Ipak, ukoliko nemate prajmer, ili želite da prištedite vaš skupo plaćeni prajmer, u nastavku vam donosimo ovih 5 alternativa, koje možete koristiti umesto njega!

Alternative za prajmer – 5 predloga

Svi ovi proizvodi će kreirati glatku podlogu za ten, koja će učiniti vašu šminku netaknutom tokom čitavog dana. Ovih 5 alternativa za prajmer su dobro isprobane u praksi, i “odobrene” od strane make-up gurua!

#1: Aloe vera gel pomešan sa kremom

Neke žene koriste ova dva proizvod odvojeno kao make-up primer, ali najbolji način da kreirate vaš idealni prajmer jeste da ih pomešate. Pomešajte količinu kreme za lice za jedno nanošenje, sa malo aloe vera gela, i nanesite na celo lice, kao prajmer.

Krema će vam pružiti zaštitnu i hidrirajuću barijeru, a aloe vera će ublažiti akne potencijalnu upalu kože, kao i crvenilo. Ujedno, lepljiva tekstura ovog miksa čini da se šminka bolje “zalepi” za kožu i traje tokom dana.

aloe vera gel

#2: Oil-free SPF krema za lice

Najčešća letnja dilema za žene je: da li zaštititi kožu SPF kremom ili naneti tečni puder? Klasična, masnija SPF krema ne dozvoljava oba, ali oil-free SPF krema potpuno menja pravila!

Ove, nemasne i gelaste zaštitne kreme sa faktorom, ne ostavljaju za sobom ružan sjajniti masni finiš, već daju matte finiš. Takože, čine barijeru između kože i sunca, a ujedno sadrže i hidrirajuće supstance, koje vašu kožu čine jedrom i zdravom. Ovo su sve karakteristike idealnog prajmera!

Povezano: Vodič kroz prajmere – vrste i pravilno nanošenje

#3: Senstive after-shave balzam

Ovo je jedan od najstarijih “hack”-ova na Youtube beauty sceni! Pozajmite balzam za posle brijanja od vašeg muškarca i otkrijte kako ovaj proizvod radi savršeno kao prajmer! Balzam mora biti beli, kremasti, a nikako prozirni, tečni. Nanesite ga na lice pre tečnog pudera i osetite razliku.

Ovaj proizvod će najbolje raditi na suvom tipu kože, a savetujemo da ga osobe sa masnom kožom i aknama izbegnu zbog mirisa i teksture.

balzam posle brijanja

#4: BB i CC kreme

BB i CC kreme su obično dizajnirane da prekriju nesavršenosti, poput korektora, ali su dodatno obogaćene negujućim sastojcima. Zato ovaj tip proizvoda čini savršen prajmer u boji, jer zaglađuje kožu, prikriva diskoloracije, a poseduje hidrirajuća svojstva kreme. Odaberite BB kremu koja je tečna i laganije teksture od vašeg pudera.

#5: Kockica leda

Već smo pisali o ovom triku na našem portalu – kockica leda kojom ćete istrljati kožu pre nanošenja pudera savršeno radi kao prajmer! Led ima sposobnost da skupi pore, a to nam je potrebno, kada pričamo o prajmerima.

Led pruža koži prirodno glatki finiš kože, jer se sve nesavršenosti zaglade i “stisnu” usled delovanja hladnoće na kožu. Led neće nužno produžiti trajnost šminke, ali će pomoći kod proširenih pora.

Pročitajte još i: Najbolji prajmer za glatku šminku – kockica LEDA!

error: Content is protected !!