5 razloga zašto bi trebalo da pređete na ulja za tuširanje ove jeseni!

ulje za tuširanje

Ulja za tuširanje su relativno nov trend u na kozmetičkom tržištu, iako postoje brendovi koji godinama proizvode ovaj tip proizvoda. Najverovatnije ste i i vi viđali ulja za tuširanje na policama drogerija i apoteka, ali ste se češće opredeljivali za klasičan gel ili kupku za tuširanje. Ako ste pomišljali da ulja za tuširanje ostavljaju kožu masnom i klizavom – to je veliki mit! Ulja za tuširanje su idealan proizvod za hladniji deo godine, kada nam je potrebna jača hidratacija, a klasični gelovi za tuširanje isušuju kožu. Zato vam ukazujemo na 5 razloga zašto je dobro da ove jeseni i zime pređete na ulja za tuširanje!

Zašto je ulje za tuširanje tako poželjan proizvod?

#1: Ulje za tuširanje štedi vreme

Svi znamo da je obavezan korak posle tuširanja – mazanje losiona za telo. Ali, koliko nas to redovno radi posle kupanja? Najčešće nemamo vremena ni strpljenja da sačekamo da se mleko za telo upije, kako bismo obukle pidžamu ili odeću za jutarnji odlazak na posao. Zato su ulja za tuširanje idealna – ako nemate vremena da namažete noge posle tuširanja, ulja za tuširanje će ostaviti nežan, hidratantni sloj koji će hraniti kožu i posle tuširanja.

ulje za tuširanje

#2: Ulje za tuširanje čisti kožu bez isušivanja

Ako sumnjate da vam ulje za tuširanje neće očistiti kožu poput gela – ne brinite! Ona fantastično čiste, jer ulje privlači ulje, odnosno masnoću i nečistoću sa kože. Ono prosto klizi preko kože, a lepo zapeni. Koža posle ispiranja bude čista, ali bez onog zategnutog osećaja koji dobijate posle kupanja sapunom ili gelom. Klasični gelovi i kupke sadrže sulfate, koji kožu lišavaju prirodne masnoće, nakon čega ona ostaje suva i ispucala. Zato su ulja mnoog bolje rešenje za sve tipove kože, a posebno za suvu.

Povezano: Lepa koža počinje pod tušem – 10 saveta za pravilno tuširanje

#3: Ulja za tuširanje su blaga prema koži

Ulja za tuširanju su kreirana sa idejom o zdravlju kože. Ona hrane kožu dok je istovremeno čiste, što je mnogo blaži način za njenu negu. Za razliku od sapuna, ulja za tuširanja štite i čuvaju prirodnu hidratantnu barijeru kože, umesto da je “gule”. Ovo ih čini idealnim proizvodom za osobe koje pate od perutanja i suvoće kože tela. Sapun i gel za tuširanja iritiraju kožu, a ulja je umiruju.

#4: Ulja za tuširanje ne sadrže sulfate

Pena nastaje kao produkt dejstva sulfatnih soli, jedinjenja koja dokazano isušuju kožu i narušavaju njenu zaštitnu barijeru. Stoga pena nije nešto što želimo kada je reč o čišćenju kože tela, posebno ako patite od suvoće, ekcema ili psorijaze. Sulfati su sastavni deo svakog gela ili pene za kupanje, dok ih ulja – ne sadrže. Ulja za tuširanje kreiraju kremastu somotsku “penu”, koja nema veze sa balončićima koje dobijamo gelom za tuširanje.

ulje za tuširanje

#5: Ulje za tuširanje su ekonomična

Iako je kvalitetno ulje za tuširanje renominirah proizvođača nešto skupljeg cenovnog ranga nego običan gel za tuširanje, ono je vrlo ekonomično. Mala količina je potrebna da dobijete blagu kremastu penu i očistite telo od vrata do stopala. Ulja su gusta i koncentrovana, stoga dugo traju, pa tako opravdavaju nešto višu cenu.

Pročitajte još i: Kupka ili sapun – šta je bolje za tuširanje?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!