Nega bez žurbe: Kako da prepolovite vreme za jutarnju skincare rutinu?

jutarnja rutina

Ako niste jutarnji tip osobe, spremanje za posao vam je sigurno najmanje omiljen zadatak dana. Ako želite da izgledate pristojno i doterano, morate ustati malo ranije i odvojiti dovoljno vremena za negu kože, šminkanje, odevanje i doručak. Ovo deluje neizvodljivo kada imate opsežnu rutinu nege kože, koja uključuje 5-6 koraka. Izbacivanje nekih proizvoda iz rutine pojednostaviće korake, ali će i dalje obezbediti da uštedite vreme bez kompromitovanja potreba kože. Evo kako da prepolovite vreme za jutarnju rutinu nege kože, onim danima kada nemate vremena za opsežno mackanje!

Zašto je jutarnja rutina nege kože toliko važna?

Ako mislite da ujutru možete preskočiti rutinu nege kože, tu smo da vam objasnimo zašto je izdvajanje vremena za ovu beauty aktivnost vredna investicija. Dok spavate, vaša koža obavlja proces regeneracije. Takođe, tokom spavanja se znojimo, a koža dolazi u kontakt sa kosom, dok jastučnica može na sebi imati čestice masnoće i nečistoće sa kose ili lica. Čak i ako vam koža deluje čisto kada ustanete, znajte da to nije slučaj. Zato umivanje isključivo vodom nije dovoljno. Kada usaglasite jednostavnu jutarnju rutinu, shvatićete koliko je ona laka, brza, ali i efikasna, a vaša koža će vam biti zahvalna!

jutarnja rutina

#1: Čistite i tonirajte kožu micelarnom vodom

Čišćenje kože ujutru je zadatak koji većina nas preskače, jer se umiva samo vodom. Ovo je potpuno pogrešno, jer nas ujutru sačekaju ostaci noćne nege, kao i sebum i nusprodukti metabolizma kože koji su se izlučili tokom noći. Ujutru skratite vreme čišćenja lica, tako što ćete prebrisati kožu micelarnom vodom, koja će delovati i kao i čistač i kao toner. Potom isperite lice, posle čišćenja micelarnom vodom.

Povezano: Otkrivamo – da li je micelarna voda štetna za vašu kožu?

#2: Hidrirajte se 2 u 1 proizvodom

Kako da najviše vremena uštedite ujutru? Pronađite kvalitetan kremasti serum koji će delovati ujedno i kao krema za lice. Ovakvi serumi imaju beličasti kremastu konzistenciju i sijaset hidrirajućih ili anti-age sastojaka. Ako nemate izrazito suv tip kože, samo ovaj proizvod će vam biti dovoljan.

#3: Nanesite SPF zaštitu

Poslednji korak u jutarnjoj rutini bi uvek trebalo da bude SPF krema sa zaštitom od UVA i UVB zraka. Izlišno je napominjati zašto je SPF krema toliko važna u sprečavanja foto-starenja i čuvanju mladolikog tena. SPF kremu bi trebalo da koristite tokom CELE kalendarske godine, a ne samo u sunčanim mesecima.

Uštedite još više vremena uz Skinology hidratantnu SPF kremu sa faktorom 25 – idealnu za jesen i zimu.

jutarnja rutina

Pročitajte još i: Jutarnja i večernja rutina nege lica – ista ili različita?

error: Content is protected !!