Ulje čajnog drveta: Prirodno rešenje za sve probleme kože!

ulje čajnog drveta

Ulje čajnog drveta je najistraženije od svih eteričnih ulja. Proizvodi ga drvo biljke čajeva u Australiji, a poseduje toliko negujućih benefita za kožu, zahvaljujući antiseptičnom, anti-fungalnom i anti-bakterijskom dejstvu. Zahvaljujući nebrojeno mnogo načina primene, ulje čajnog drveta je postalo veoma popularan sastojak kozmetike za negu kože. U nastavku saznajte šta sve radi ova moćna mala bočica!

Ulje čajnog drveta – “all in one” lek za kožu

Nema sumnje da bi svako domaćinstvo trebalo da u kupatilu ima bočicu ulja čajnog drveta. Ovo ulje originalno raste u Australiji, a Aboridžini su ga koristili za tretiranje kašlja i prehlada, ili su ga nanosili direktno na kožu kako bi je zacelili. Danas, ulje čajnog drveta se može naći kao 100% nerazblaženo, ali i u razblaženim formama.

Ulje čajnog drveta sadrži veliki broj sastojaka, poput terpinen-4-ola, koji ubija odredjene vrste bakterija, virusa i gljivica. Ova supstanca povećava aktivnost belih krvnih zrnaca, koje se bore protiv bacila. Zato je ulje čajnog drveta prirodni lek pun poverenja za tretiranje bakterijskih i gljivičnih stanja na koži, kao i prevencija za infekcije.

Povezano: Sve što treba da znate o eteričnim uljima

ulje čajnog drveta

error: Content is protected !!