Zašto vam se puder skida sa lica – 8 grešaka koje pravite!

tečni puder

Skidanje pudera sa lica spada u jedan od najčešćih problema, kada je reč o dugotrajnosti šminke. Razlozi su različiti: od neadekvatne pripreme kože, tehnike nanošenja pudera, pa sve do diranja lica i nesavesnog skidanja šala. Verovale ili ne? Ukoliko i vama puder “sklizne” sa lica već na pauzi za ručak – onda nešto ne radite kako treba! Zato vam u nastavku otkrivamo koje su to najčešće greške koje utiču na dugotrajnost tečnog pudera, i čine da on vrlo brzo nestane sa kože!

Zašto vam tečni puder sklizne sa lica?

#1: Ne koristite prajmer

Kako biste produžili dugotrajnost tena, prajmer je proizvod koji nikako ne smete preskočiti! On će stvoriti barijeru između kože i pudera, tako da proizvod može lepo da nalegne na glatko platno, što ga čini dugotrajnijim. Prajmer su često lepljivi, te omogućavaju bolje prijanjanje za kožu. Ključ je da odaberete onaj za vaš tip kože – matirajući za masnu kožu, a hidratantan za normalnu i suvu.

#2: Ne sačekate dovoljno između kreme i pudera

Ako ste jedna od onih dama koje se šminkaju ujutru u žurbi, sigurni smo da odmah nakon dnevne kreme nanosite puder! Velika greška! Kremi je potrebno oko 40 minuta kako bi se potpuno upila u kožu, i tek tada je pravi trenutak za šminikanje. U suprotnom – i tečni puder će se upijati duboko u pore zajedno sa kremom, što znači da će vrlo brzo skliznuti sa lica.

Povezano: Kako se pravilno priprema lice za tečni puder?

nanošenje prajmera

#3: Nanosite tečni puder prstima

Ukoliko tečni puder nanosite prstima – ovo je jedna od glavnih grešaka zašto vam se on skida tokom dana. Na taj način se puder mnogo brže upija u pore i ujedno meša sa prirodnom masnoćom koja postoji na prstima. Kako biste izbegli ovu grešku, za nanošenje pudera koristite uvek četkice ili beauty blender sunđer.

#4: Koža vam je veoma masna

Masna koža ima pluseve i minuse, ali što se tiče šminke, sve što nanesete trajaće kraće! Zato je vrlo važno da lice dobro pripremite pre šminkanja uz pomoć matirajuće kreme i seruma. Odabir tečnog pudera je isto važan: potražite dugotrajne, mat formule koje su otporne na znoj i sebum. Osim toga, piling lica pre šminkanja može umnogome pomoći.

Mi vam predlažemo laganu Skinology SKIN RESCUE gel kremu, idealnu kao podlogu za tečni puder, ako imate masnu kožu.

skin rescue gel krema

#5: Imate paperjaste dlačice na licu

Peach fuzz, iliti belo paperje na licu može uticati na smanjenu dugotrajnost šminke. Ako mislite da je ovo jedan od vašoh problema, možete isprobati tretman dermaplaninga u salonu, koji podrazumeva uklanjanje ovih dlačica i mrtve kože uz pomoć skalpela, od strane stručnjaka. Super glatka kože će produžiti trajnost vaše šminke na licu.

Povezano: Dermaplaning – tajna Holivuda za glatku kožu poput bebine!

#6: Obratite pažnju na kaput i aksesoare

Vaše skidanje kaputa i šaleva može biti jedan od razloga zašto vam se tečni puder brzo skine sa lica. Da li duks skidate preko lica, povlačeći ga preko šminke? Da li okovratnik kaput stalno dodiruje vaše lice? Isto važi za ešarpe i šaleve. Na taj način trljate šminku sa lica.

dugotrajnost tečnog pudera

#7: Naslanjate se na dlanove

Da li ste sebe uhvatili kako pridržavate bradu dlanom dok čitate vesti na internetu? Ako vam šminka često nestane sa brade, a ne znate zašto je to tako, obratite pažnju na ovu lošu naviku. Trudite se da ne dodirujete kožu lica dok ste našminkani, ni u kom slučaju.

#8: Ne koristite nikakav fiksator šminke

Ako završite šminkanje samo tečnim puderom – nije ni čudo što vam se skine do pauze za ručak. Tečni proizvod se MORA fiksirati praškastim, kako bi duže trajao na koži, pogotovo ako imate masniji tip kože. Zato nabavite lagani transparentni puder u kamenu ili prahu, kojim ćete poprašiti lice nakon šminkanja, i osigurati trajnost pudera. Za posebne prilike, tu je fiksator za šminku u spreju!

Pročitajte još i: Kada vam šminka izgleda loše – 8 znakova da vam treba nov tečni puder!

error: Content is protected !!