Dermaplaning: Tajna Holivuda za glatku kožu poput bebine!

dermaplaning

U ovom momentu, dok čitate ove redove, na vašoj koži se nalaze slojevi mrtvih ćelija kože, koje doprinose umornom i beživotnom izgledu tena. Pored njih, tu su i dosadne paperjaste dlačice, koje se vide pod jakim svetlom. Oba ova problema uspešno rešava dugo čuvana tajna holivudskih zvezda, a radi se o dermaplaning tretmanu! On se zasniva na brijanju lica uz pomoć skalpela, koji pilinguje kožu i ujedno uklanja paperjaste dlačice sa lica za glatku kožu poput bebine!

Šta je dermaplaning?

Radi se o eksfolijantnom tretmanu koju uključuje doktora ili licenciranog estetičara koji nežno “struže” površinu kože lica uz pomoć hirurškog skalpela, i na taj način uklanja mrtve ćelije kože i paperjaste dlačice. Drugim rečima, on na taj način “brije” kožu lica, ostavljajući je mekanom i glatkom.

Ova procedura možda zvuči ludo, ali veliki broj žena hrli u estetske ordinacije kako bi probale ovaj tretman, koji ujedno uklanja neželjene dlačice sa lica i daje meku i glatku kožu, na koju šminka mnogo bolje pristaje.


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели LipologyMedSpa (@lipologymedspa) дана

Kako izgleda tretman dermaplaninga?

Dermatolog ili estetičar koristi medicinski skalpel kojim lagano struže (pod određenim uglom) paperjaste dlačice, a usput i nataloženu mrtvu kožu. Glavni razlog zašto žene rade ovaj tretman je da uklone paperje sa kože (“peach fuzz”). Svi imamo ove skoro nevidljive dlačice, koje imau ulogu da nas “greju” i da predstavljaju dodatni zaštitni sloj na koži. Nečije dlačice su deblje i vidljivije od drugih, a znaju da smetaju prilikom nanošenja šminke.

Dok mnogi beauty gurui prikazuju kako sami radi kod kuće dermaplaning uz pomoć nožića za obrve, dermatolozi se protive ovoj praksi: nijedno sečivo iz drogerije nije ni dovoljno oštro, a ni efikasno kao medicinski skalpel. Osim toga, mnogo je veći rizik da se posečete na licu, i da potom ostane ožiljak!

Povezano: Priredite sebi brz i kvalitetn SPA tretman lica kod kuće

dermaplaning

Koji su rezultati dermaplaninga?

Rezultati varijaju kod svake osobe, ali realistično možete očekivati glatku kožu, uklonjene paperjaste dlačice i svetliju kožu koja deluje sjajnije. Osim toga, dodatni bonus je da će, zbog uklonjene mrtve kože, proizvodi za negu lica mnogo bolje prodreti u kožu, što će ih učiniti efikasnijim.

Dermaplaning i brijanja kože: Da li je to isto?

Ove dve prakse uklanjanja dlačice nisu iste: kada brijete lice, brijač hvata samo dlačice, dok dermaplaning to radi na dubljem nivou. Posvetljujući efekat koji dermaplaning daje vidljiv je momentalno, a šminka mnogo bolje “seda” na kožu. Takođe, velika je zabluda da će paperjaste dlačice potom rasti gušće i deblje! Paperje će rasti mekano i iste strukture dlake kao i ranije, istim tempom, jer brzina rasta dlačica zavisi samo od genetike!

Povezano: Beijanje lica – novi trend u depilaciji!

dermaplaning

Za koga nije dermaplaning?

Ako imate akne, velika je šansa da bi sečivo moglo da zakači bubuljicu, a posebno ako imate cističnu upalu na koži. Ako imate herpes na koži potrebno je da doktor izbegava tu regiju, kako ne bi razneo infekciju po koži. Takođe, morate odabrati proverenog sertifikovanog doktora za dermaplaning, kako ne biste završili sa neželjenim ožiljcima i posekotina u rukama nestručnih osoba.

Kako se neguje koža posle tretmana?

Posle dermaplaninga, potrebno je da pojačate mere nege i opreza za svoju kožu. Pošto je uklonjen sloj mrtve kože, a nova mlada koža je oslobođena, morate naneti deblji sloj SPF kreme. Takođe, budite pažljiviji sa upotebom retinola ili AHA kiselina. Sačekajte 5-6 dana posle tretmana kako biste se vratili na ove agresivnije skincare sastojke. Posle tretmana preporučljivo je da koristite serume sa vitaminima i hijaluronskom kiselinom, koji će još više poboljšati ton i teksturu kože.

Mi vam preporučujemo Skinology Vitamin C + hydrating kompleks serum za lice.

vit c

Pročitajte još i: Piling kože na višem nivou – sve o mikrodermoabraziji!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!