Koji je idealni kozmetički sastojak za vaš tip kože?

kozmetički sastojak

Da li znate koji je vaš tip kože? To je od ključnog značaja za odabir kvalitetne nege, i rešavanje ciljanih problema. Najveći broj žena nije siguran u kozmetičke sastojke, i ne zna kako se oni ponašaju na koži. Ako imate suvu kožu – retinol verovatno neće biti dobar za vas, niti salicilna kiselina ako imate osetljivu kožu. Kako ne biste pravili ove greške, otkrivamo vam koji kozmetički sastojak morate uvesti u beauty rutinu, ako želite lepu i zdravu kožu koja blista!

Idealni kozmetički sastojak prema tipu kože

#1: Suva/dehidrirana koža

Suva koža obično donose probleme kao što je nekomforan osećaj, osećaj zatezanja, pucanja i suvoće. Pukotine na koži mogu biti crvene i ljuspaste, uz osećaj svraba i ranu pojavu bora. Fine linije i znaci starenja se sve više pojavljuju iznad 40-godine, uz gubitak kolagena i vlažnosti! Jaoj!

Vaš idealni sastojak: hijaluronska ksielina. Ovaj magični sastojak će vam podariti glatku, hidriranu kožu, tako što će privući vodu u vaše ćelije kože i zadržati ih tamo, kako bi koža izgledala punije i glatkije. Korišćenje proizvoda sa hijaluronskom kiselinom je ključ za otklanjanje suve kože i njenih simptoma.

suva koža

#2: Masna koža

Ako se pogledate u ogledalo i vidite bubuljice, mitisere i preterani sjaj – onda sigurno znate da ste vlasnica masne kože. Iako više niste u tinejdžerskim godinama, moguće je da i u odraslom dobu patite od svih simptoma masne kože. Uzrok je genetika, hormonska slika, neadekvatna ishrana ili česta promena okruženja, stres i polucija.

Vaš idealni sastojak je: retinol i aktivni ugalj. Ovi “ratnici” protiv akni i masnoće pružaju čitav spektar benefita za kožu, uključujući otpušavanje pora. Aktivni ugalj upija i spira toksine, hemikalije i prljavštinu sa kože. A retinol, derivat vitamina A umanjuje upalu i višak masnoće.

Povezano: Sve što treba da znate o retinolu – TOP sastojku protiv akni i bora

#3: Osetljiva koža

Osetljiva koža nije samo jedinstvena kateforija. Ako vas koža peče posle nanošenja raznih proizvoda, reaguje sa crvenim osipom, i suvim delovima, najverovatnije je da imate osetljivu kožu.

Vaš idealni sastojak je: aloe vera i skvalan. Ovi super-umirujući sastojci čine čuda kako bi vaša koža bila hidrirana i mekana. Puna vitamina i antioksidanata, aloe vera umiruje kožu, eliminiše svrab i crvenilo, dok skvalan podstiče elastičnost kože, i nikako ne zapušava pore.

osetljiva koža aloe vera

#4: Koža koja stari

Ovaj tip kože više nije tabu – ovo je tip koji želi revitalizujuću negu kako bi simultano održao kožu bez bora i linija. Na taj način će koža izgledati osveženo i vitalno. Prvi znači kože koja stari su obično tanke linije oko očiju, a kasnije su to fleke od sunca, spušteni kapci i sve tanja i tanja facijalna koža. Dublje linije i bore su sve više izraženije sa svakom decenijom koja prolazi. Na sreću, anti-age nega kože može značajno usporiti i popraviti stanje.

Vaš idealni sastojak je: Cica biljka (Centella Asiatica). Ovaj novi korejski sastojak je zapravo biljka prepuna antioksidanata, koja poboljšava čvrstinu i elastičnost kože, promoviše rast kolagena i deluje kao ovlaživač. Cica je postala jedan od najvoljenijih sastojaka, zahvaljujući efektima koje daje (jedrija, svežija kože koja izgleda mladoliko).

Pročitajte još i: Slojevito korišćenja seruma – kombinacije koje zaista “rade”

error: Content is protected !!