9 anti-aging saveta za devojke 20+

saveti protiv starenja

Potraga za kožom koja izgleda i deluje mlado traje do kraja života, ali bi trebalo da počne već kada ste mladi! Postoje mnoge dobre navike i sasvim “obični” proizvodi, koje možete praktikovati već početkom 20-ih godina, kako bi ste minimizovali starenje kože. U nastavku vam donosimo 10 saveta za dvadesetogodišnjakinje, koji će vam doneti mladu i jedru kožu i u narednim decenijama!

Saveti protiv starenja kože za dvadesetogodišnjakinje

#1: Hidratacija, hidratacija, hidratacija!

Jedan od prvih anti-aging saveta jeste da se hidrirate iznutra tokom celog dana! Hidrirana koža je zdrava i jedra, iznutra i spolja! Trebalo bi da vam postane navika da tokom dana popijete barem 8 čaša voda, a idealno bi bilo 10-12! Držite čašu vode pored noćnog stočića, na radnom stolu, na kuhinjskoj površini, kako biste se podsetili. Dodajte u vodu limun, kako biste iskoristili i vitamine za lepu kožu!

#2: Usvojite zdrave navike spavanja

Važnost sna je bez presedana – san regeneriše ćelije i pomaže im da se obnavljaju. Dobar noćni san takođe “čisti” vaš um, i oslobađa vas briga, što je važno, jer je stres veliki fakor u starenju. Težite tome da ležete i ustajete u približno isto vreme, sa minimumom od 8 sati sna.

beauty sleep

#3: Koristite svilenu jastučnicu i spavajte na leđima

Ulaganje u svilenu ili satensku jastučnicu je vredno, i otplatiće se samo kroz lepu i meku kožu tokom naredmih godina. Svako ko se probudio sa linijama po licu nakon spavanja zna šta se događa sa kožom kada spavate na pamučnim jastučnicama. Idealno, trebalo bi da spavate na leđima, jer spavanje na strani kompresuje kožu i dovdoi do stanjivanja kože oko očiju i formiranja lepezastih borica.

#4: Uklanjajte šminku svake večeri

Redovno skidanje šminke je još jedan koristan savet koji smo sigurno čule od naših majki. Temeljno čišćenje kože i skidanje šminke je prvi korak svakog anti-aging režima. Ne smete nanositi skincare proizvode na prljavu kožu. Koristite ulje ili mleko za skidanje šminke, uz obavezni drugi korak nege u vidu penastog čistača.

Povezano: Kompletna i pravilna nega lica u 20-im godinama

#5: Koristite proizvode sa antioksidantima

Sprečite starenje kože pre nego što se ono desi – i to uz antioksidante! Ovi sastojci se bore protiv čestica slobodnih radikala, kojima smo svakodnevno izloženi. Odaberite seruma i kreme koje sadrže vitamin C, vitamin E, niacinamid, ekstrakt zelenog čaja, resveratrol i druge moćne antioksidante.

vitamin c serum

#6: Ograničite izlaganje suncu

Sunce je izvor života, ali je ujedno i neprijatelj mlade kože. UV zračenje isušuje kožu, i deluje kao okidač za pojačano stvaranje pigmenta kože, melanina. Tako nastaju neželjene fleke i hiperpigmentacije. Osim toga, UV zračenje degradira kolagena vlakna, što dovodi do opuštanja i pada tonusa kože. Zato svakog jutra nanosite SPF kremu sa faktorom 50 i ograničite vreme provedeno na direktnom suncu!

#7: Rešite se poroka

Pušenje cigareta i česta konzumacija alkohola su najvećih neprijatelji mlade kože. Ove supstance su dokazani toksini, koji oštećuju ćelijske strukture i DNK. Telo može da popravi ova oštećenja donekle (hvala antioksidatima), ali većina oštećenja su trajna. Zato dugogodišnji pušači ili alkoholičari izgledaju otrovano, a njihova koža je često siva, beživotna i izgleda dosta starije.

#8: Počnite sa retinoidima

Kraj 20-ih godina je idealno vreme da u rutinu nege uvedete super-herojski sastojak – RETINOL! Retinol smanjuje pojavu diskoloracija, fine linije i bore, a ujedno poboljšava ćelijsku funkciju u dubljim slojevima kože. Retinol može i da preokrene i neutrališe nekadašanja oštećenja od sunca. Ovaj sastojak deluje preventivno i terapeutski. Zato je vredan da ga uvedete u deo anti-aging rutine!

Mi vam predlažemo Skinology Retinol serum za lice.

retinol serum

#9: Ishrana je važna

Ishrana je još jedan faktor životnog stila koji ima izuzetan uticaj na izgled kože. Konzumiranje svežeg voća i povrća održava vaše telo zdravim i vitalnim, i na taj način minimizujete unos toksina. Kada jedete zdrave i “clean” namirnice, mnogo manje opterećujete jetru i druge digestivne organe. Prerađena hrana, poput suhomesnatih proizvoda, slatkiša, gotovih jela i instant supa se čini zgodnim rešenjem kada ste zauzeti u 20-im godinama. Ali, ne smete je jesti svakog dana. Zato se više fokusirajte na zdravu ishranu kao na deo režima protiv starenja kože.

Pročitajte još i: Otkrivamo koji su to najefikasniji ANTI-AGING tretmani lica

error: Content is protected !!