Veliki povratak frizure princeze Dajane: 5 modernih verzija koji će vam se dopasti

Instagram/Printscreen

Između plastinstog jubeleja vladavine kraljice Engleske i skorašnjih oda princezi Dajani kroz seriju “The Crown” i film “Spencer”, ne možemo, a da se ne zaljubimo u princezinu estetiku! I sada njen nostalgični stil zauzima naš Instagram feed u vidu “paža princeze Dajane” (Princess Diana bob). Ovo jeste klasična frizura ’80-ih, ali voluminozni talasi isfenirani ka spolja u stilu Fare Fosit, postali su sinonim za kosu pokojne Lejdi od Velsa. U nastavku saznajte sve o ovom novom-starom trendu!

Frizura koja je obeležila čitavu eru

Pokojna princeza Dajana je uvek bila modna ikona, a znamo da paž nikada ne izlazi iz mode. Ona je uvek nosila paž, koji je bio sečen tik ispod jagodica, a ponekada nešto duži pozadi. Ono što je ostalo zauvek njen “statement” izgled bio je duboki razdeljak sa strane i volumen i stepenovi unutar kose.

Lepota ove frizure je što, ukoliko se šiša na dobru dužinu (na jagodicama), može prelepo izrasti i biti laka za održavanje. Ukoliko su stepenovi i razdeljak sa strane inkorporirani u kosu, ovo momentalno daje volumen i može biti još više low-maintenance. Uvek možete dodati neki styling proizvod za dodatnu teksturu ili je isfenirati za “smooth” finiš, baš poput princeze Dajane.

View this post on Instagram

A post shared by Telesette (@tele.sette)

Ova frizura je idealna za ostatak leta koje je pred nama, jer je veoma sveža. Iako jeste ekstreman izgled, veoma je ženstvena na muževan način. Stepenovi su ovde veoma važni, jer otvaraju lice. Feniranje stepenova ka nazad i potom ka napred kosi daje pokret i pruža moderan look.

Povezano: Brzi trik da vidite da li će vam stajati paž frizura

Paž princeze Dajane: Kako ga stilizovati?

Ova fizura je veoma višenamenska: možete se poigrati sa njom, probati različite razdeljke, sa strane ili je nositi isfeniranu ka napred, ili zalizanu ka nazad. Kada izraste, ne izgleda loše, štaviše, možete je nositi tako izraslu neko vreme, pre šišanja.

Dakle, veoma je važno kako vas frizer ošiša – žilet je vitalan za ovaj izgled. Zatražtite frizeru neujednačene ivice kose, sa kratkim oblikom frizure. I naravno, uložite u texture sprej, jer će on frizuru učiniti “nedovršenom” i ne previše stilizovanom.

Održavanje frizure kod kuće

Za održavanje ovog look-a kod kuće, frizeri preporučuju feniranje kose difuzerom i koncentratorom, kako biste iskazali prirodan pokret kose kod njenog sušenja. Ušuškajte kosu iza uha, poput princeze Dajane, i difuzirajte kosu na visokoj temperaturi i niskoj snazi fena. Kada je kosa oko 85% suva, isljučite fen i pustite je da se osuši prirodno.

Video tutorijal za feniranje na paž princeze Dajane pogledajte OVDE:

@kelseyhellenbrand modern princess di vibes 👑⚡️ #princessdi #princessdiana #tutorial #hairtutorial #hairvideo #hairvideo #hair #blowout #shorthair #blowoututorial #fy ♬ just like magic – Ariana Grande

Učinite ovu frizuru modernom i trendy tako što ćete je nositi “messy”, neuredno i opušteno. Koristite penu za kosu da je zgužvate ili texture sprej poput slanog spreja, koji ćete ostaviti u kosi da se prirodno osuši. Alternativno, presom možete kreirati meke talase koji će ovom pažu dati instant moderan finiš. Ovo je trendy zgled koji viđamo na mmnogim poznatim ličnostima, koje se i danas inspirišu stilom princeze Dajane.

error: Content is protected !!