Uradi sama – Kako da „popravite“ polomljen nokat

By  |  6 Comments

Polomljen nokat. Kada vam se ta neprijatnost dogodi, prinuđeni ste da skratite ne samo njega, već i sve preostale nokte, bez obzira na to koliko ste dugo i strpljivo čekali da dostignu željenu dužinu. Naučićemo vas kako da „zakrpite“ polomljen nokat, tako da ga vizuelno ponovo učinite savršenim.

Kako sledeći put, kada vam se pomenuti problem dogodi, ne bi bilo tako i kako bi ste sve svoje nokte u takvom trenutku sačuvali, mi ćemo vam otkriti dragoceni trik.

Šta vam je potrebno da „popravite“ polomljeni nokat

 • Aceton
 • Alkohol
 • Vateni tuferi
 • Lepak za nokte
 • Jedna filter kesica čaja (bilo kog)
 • Bezbojni lak za nokte
 • Lak za nokte u željenoj boji
 • Makaze
 • Turpija za poliranje noktiju

Postupak „krpljenja“ nokta

Korak 1 – Nokat koji ste polomili, tačnije njegov zacepljeni deo, ukoliko je potrebno najpre vratite u ravan položaj u odnosu na ostatak nokatne ploče.

Korak 2 – Zatim, područje celog polomljenog nokta, očistite acetonom ukoliko je nokat bio nalakiran, a nakon toga i alkoholom. Ukoliko nokat nije bio nalakiran, dovoljno je da upotrebite samo alkohol. Svrha upotrebe alkohola je u tome što nokat mora biti besprekorno čist, odnosno bez tragova kreme za ruke ili bilo kog drugog preparata.

Korak3 – Nakon što ste očistili nokat, uzmite filter kesicu bilo kog čaja, isecite je i prospite iz nje sadržaj. Onda, deo kesice isecite u veličini i obliku koji će odgovarati veličini i obliku nokta koji ste polomili.

Korak 4 – Preko cele površine nokta, ravnomerno premažite lepak za nokte.

Korak 5 – Preko lepka za nokte, pravilno i što je preciznije moguće, zalepite komad filter kesice koji je oblikovan prema vašem noktu. Prilikom nanošenja komada filter kesice na nokat, važno je da vam se u prostoru između nokta i komada kesice, ne naprave vazdušni mehurići. Kada ste završili nanošenje, sačekajte da se nokat, odnosno lepak koji ste naneli na njega osuši.

Korak 6 – Kada se lepak za nokte osuši, preko komada filter kesice na svom noktu, premažite još jedan sloj istog lepka i opet sačekajte da se osuši.

Korak 7 – Zatim, kada je i drugi sloj lepka za nokte suv, pomoću turpije za poliranje, ispolirajte površinu cele nokatne ploče.

Korak 8 – Preko ispoliranog nokta, nanesite sloj bezbojnog laka za nokte.

Korak 9 – Kada se sloj bezbojnog laka osuši, pred vama je poslednji korak ovog dragocenog trika. Dakle, nanesite sloj laka za nokte u željenoj boji i sačekajte da se osuši.

Svi vaši nokti biće na broju, čak i polomljen nokat a vi zadovoljni!

6 Comments

 1. MissS

  17.06.2014. at 13:55

  E na ovo sam cekala ceo zivot! ^_^

 2. missveta

  26.06.2014. at 13:54

  ovo je besprekorno,nokti mi izgledaju kao nikad pre <333

 3. Gospođica gospođa

  07.07.2014. at 11:35

  Poznata tehnika u moleraju, lepak i mrežica, zatim glet masa, šmirgla i boja 😀

 4. Pingback: Polomljen nokat - kako da popravite - TopNokti

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!