5 lakih načina da istaknete oči BEZ ajlajnera

isticanje očiju

Ako niste preterano vešte sa ajlajnerom, niti ga nosite redovno, onda sigurno znate da vam je teško da istaknete oči. Ajlajener često može da upropasti smokey eyes na kojem ste “radili” sat vremena, može sa razmazati tako da dobijete “panda eyes” efekat. Jednostavno, prekomplikovan je. Zato vam otkrivamo kako sve možete istaći oči BEZ korišćenja ajlajnera!

Istaknite oči bez ajlajnera

#1: Nanesite karmin u jarkoj boji

Ako zaista želite da vam oči izgledaju veće i svetlije, vreme je da prestanete da igrate na sigurno sa karminom. Kada ste pronašli odgovarajuću “bold” nijansu (fuksija, bordo, ljubičasta, narandžasta), vaše oči će se istaći, beonjače delovati svetlije, a sveukupno vaše oči će izgledati krupnije. Uglavnom prilikom isticanja očiju ne rzamišljamo o boji karmina, ali to je velika greška.

karmini u jarkim bojama

#2: Raščešljajte obrve

Obrve su bez presedana najvažniji korak u beauty rutini, koji vas može transformisati za čas! dobre obrve naglašavaju oblik lica i mogu biti moćne prilikom privlačenja pažnje na oči. Kada se iščešljaju ka gore, oči će delovati veće i otvorenije. Ovo možete postići veoma lako – sve što vam treba jeste “spoolie” četkica i prozirni gel za obrve.

Povezano: Šta od make-upa vizuelno povećava oči, a šta ih smanjuje?

#3: Glamurozne trepavice

Sve dame koje redovno nose veštačke trepavice ili one svilene, znaju koliko dobar par trepavica može naglasiti oči. Dugačke, tamen trepavice čine da oko izgleda veće, a na taj način dobijate pogled srne. Ako veštačke ili svilene trepavice nisu vaša šoljica čaja, sličan izgled možete postići uz pomoć uvijača za trepavice i maskare za volumen. Pre uvijanja, uvijač zagrejte blago toplotom iz fena, kako bi još bolje “radio” na vašim trepavicama.

Povezano: Odaberite veštačke trepavice prema obliku oka

krupnije oči

#4: Posvetlite vodenu liniju kapka

Da li ste ikada icrtale crni krejon duž vodene liije, i primetili kako vam oko odmah izgleda manje? E pa nanošenje belog ili bež krejona na isto ovo mesto učiniće potpuno suprotan efekat! Svela boja otvara oko, čini ga većim i okruglijim. Morate samo pripaziti da ne koristite nijansu koja je previše bela i jarka, jer će delovati neprirodno. Budite lagane ruke – nežno nanesite svelu bež nijansu duž vodene linije, kako biste istakli oči.

#5: Posvetlite i smanjite podočnjake

Ako ste imali burnu noć, i vaše oči izgledaju naduveno – postoji rešenje. Još jedan način na koji ćete istaći oči jeste hidriranje i smanjivanje nadutih podočnjaka. Kada to nestane, primetićete kako vam oči izgledaju krupnije i odmornije.

Zato nanesite maskice za okoloočnu područje koje ste ohladili u frižideru. Ne samo da pružaju relaksirajući osećaj, već će i smanjivanje podočnjaka biti efikasnije.

Pročitajte još i: Naduveni podočnjaci – kako da ih se efikasno rešite?

error: Content is protected !!