Šta od make up-a vizuelno povećava oči a šta ih smanjuje?

Ne dozvolite da zbog pogrešnog šminkanja vizuelno smanjite oči. A ako pravilno koristite make up, možete ih čak i povećati. Primetićete razliku.

Izaberite pravi make up

Zbog pogrešne upotrebe šminke možete izgledati starije. Ali ako koristite pravi make up i na odgovarajući način, možete izgledati mlađe.

Kakav make up povećava oči?

Dugačke trepavice

  • Neka vam trepavice uvek budu uvijene, uvijačem ili minivalom trepavica. Uvijene trepavice izgledjau duže, pa kada nanesete maskaru pogled zaista izgleda drugačije.
  • Negujte ih, za zdrve i dugačke trepavice odlično je ricinusovo ulje.
  • Nanesite maskaru PRAVILNO. Jedino tako ćete imati dugačke i guste trepavice, koje nisu “teške” i ulepljene. Tako će vam oči izgledati krupnije a ne teške i umorne.
  • U specijalnim prilikama zalepite veštačke trepavice. Samo pazite da ih dobro zalepite, jer ako ih ne zalepite kako treba, postići ćete suprotan efekat. Kako da jednostavno zalepite veštačke trepavice možete pogledato OVDE.

Bela olovka za oči

Bela olovka je jedan od make up proizvoda koji menja izgled vašeg lica i manje se koristi od brojnih porizvoda za šminkanje. Posebno je korisna za žene koje imaju sitnije oči.

Da bi vaše oči izgledale krupnije, belu olovku nanesite da suznu liniju donjeg kapka. Dakle upravo tamo gde se 90-tih nanosio crni kreon!

Crni ajlajner

Kada se nanese na gornje kapke, crni eyeliner (ajlajner) vizuelno povećava oči. Nanesite ga tako što u unutrašnji ugao oka iscrtate tanku liniju koja postaje punija već od linije trepavica i završava tankom kosom linijom u spoljašnjem uglu oka.

Senke za oči

Svetlije senke idu u unutrađnji ugao oka, na gornjem ali i donjem kapku. Ostali deo gornjeg i donjeg kapka iscrtajte braon olovkom ili senkom. Važno je da linija ne bude gruba već je blago “razmrljate” četkicom ili štapićem za uši. Nemojte nanositi tamniju senku preko celog kapka.

Obrve

Obreve moraju biti doterane i sređene. One uokviruju lice i ako imaju jasne konture, oči će izgledati krupnije i iscrtanije. Ne treba da budu pretanke. Koristite olovku za obrve ili senku da popunite praznine ili modifikujete oblik. Ako želite trajnije rešenje, tu je trajna šminka.

Povezano: Kako da se našminkate da bi vaše oči izgledale krunije

Šta od make up-a “smanjuje” oči?

Suprotno svemu gore navedenom, postoji make up koji će vam “usitniti” oči čak i kada su krupne. Probajte da se našminkate na oba načina i uočićete veliku razliku. Dakle, oči izgledaju sitnije ako:

  • na trepavice nanesete bezbroj slojeva maskare, koja ih ulepi pa izgledaju kraće a oči teške i umorne
  • na suznu liniju donjeg kapka nanesete crnu oloku za oči
  • ako su vam obrve tanke, prečupane i nedefinisane
  • tamne senke duž celog kapka.

Ne dozvolite da pogrešan izbor make up-a utiče na vaš izgled!

 

error: Content is protected !!