4 greške koje nikako ne treba da pravite u šminkanju

By  |  3 Comments

Umerenost je ključna reč, čak i kada je šminkanje u pitanju. Ako preterate sa šminkom izgledaćete neprirodno i starije nego što jeste. Pogledajte kako da izbegnete neke od čestih grešaka.

Šminkanje bez greške

1.Crni smokey eyes

Izbegnite izgled rakuna. Umesto crne, koristite sivu, ljubičastu, braon ili bronzanu senku za oči. Zbog crne senke možete izgledati umorno i starije. U unutrašnji deo oka nanesite svetliju nijansu senke, da „otvorite“ oči i da one izgledaju krupnije. Šminkanje očiju zavisi i od njihove boje.

2.Previše bronzera i tamnog pudera

Kod šminkanja manje je više, ne preterujte sa količinom. Bronzer se nanosi tamo gde prvo pocrnite od sunca. Gde se tačno bronzer nanosi pogledajte ovde. Puder treba u potpunosti da odgovara boji vaše kože. Jedino tako će vaš ten izgledati savršeno.

3.Krugovi od intenzivnog pink rumenila

Rumenilo treba da bude ipak malo neutralnije, rozikasto ili boje kajsije, zavisno da li imate topao ili hladan ton kože. A gde se nanosi, pogledajte ovde.

4.Istovremeno isticanje očiju i usana istovremeno

Šminkom se ističu ili oči ili usne, nikako i jedno i drugo. Kada nosite crveni karmin, stavite ajlajner. Kada na očima imate „smokey eyes„, stavite samo sjaj za usne ili „nude“ karmin.

Da li i vi pravite ove greške u šminkanju?

 

3 Comments

  1. Pingback: Kako izneti trend narandžastih usana | Šminkanje | Šminka | Lepotica.rs

  2. Pingback: Šminka na brzaka - Za 10 minuta! | Lepotica.rs

  3. Pingback: Šta od make up-a vizuelno povećava oči a šta ih smanjuje? | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!