Šminka zbog koje izgledamo starije

Zabavno je igrati se sa modnim i beauty stilovima, ali tako često pravimo greške koje čine da izgledamo strarije nego što jesmo. A to niko ne želi. Izbrišite godine pravom šminkom i frizurom.

Koje greške vezane za lepotu žene često čine:

  • Taman ruž za usne. Tamnije nijanse vizuelno smanjuju usne, pa one izgledaju tanje nego što su zapravo. Da bi vaše usne izgledale punije koristite svetlije nijanse karmina ili malo sjaja za usne.
  • Previše “upeglana” frizura. Frizure gde je svaka dlaka na svom mestu” naglašavaju bore i sve nepravilnosti na vašem licu, pa čak i proširene pore. Dodajte teksturu i volumen svojoj kosi. Lepršava frizura “skida” 5 godina sa vašeg lica.
  • Previse korektora na podočnjacima. Korektor ne treba nanositi celom dužinom ispod oka, već samo na tamne mrlje. Tada on ujednači podočnjake sa tenom i ne ističe se.
  • Tamna podloga. Nijansa podloge ili tečnog pudera u potpunosti treba da odgovara nijansi vašeg tena. Svaki ton tamniji od vaše kože vas dodatno postaruje.
  • Teške podloge i puderi. Naglašavaju bore, lepe se za kožu i lice vam nakon kratkog vremena izgleda kao da imate masku. Ukoliko koristite “jake” pudere nanosite ih navlaženim sunđerom, na taj način će bolje prionuti i dobićete ujednačeniju i lepšu boju.
  • Nanošenje maskare na trepavice donjeg kapka. Tako oči izgledaju umornije i sitnije. Maskaru, što crnju, nanesite samo na gornje trepavice. To će dati “belinu” vašim očima zbog čega će one izgledati krupnije.

Osim kozmetike…

Osim pomenutih kozmetičkih preparata, verovali ili ne i nakit može uticati na vaš izgled. Kratke ogrlice, na primer, skreću pažnju na vaš vrat, a na njemu se najpre vide znaci starenja kože. Izdužite vrat i celokupnu figuru dužom ogrlicom.

Saveti koje smo vam dali ne koštaju ništa, ne oduzimaju vreme a doprinose ukupnom utisku. Svako želi da izgleda mlađe, što je duže moguće, pa zašto da ovim savetima ne “skinemo” koju godinu.

error: Content is protected !!