Beauty novitet: Posle suvog šampona, upoznajte i suvi regenerator za kosu!

Dok su suvi šamponi prisutni kao #musthave beauty proizvod već godinama, tek nedavno su formulisani suvi regeneratori u spreju! Ovo je proizvod u sličnom pakovanju i sa sličnom principom. Umesto da izvlače vlagu i masnoću iz dlake (kao što to rade šamponi), suvi regeneratori su dizajnirani da kosi instant povrate vlagu i ulja. Kosa je instantno sjajija, mekša i nahranjena. U nastavku saznajte sve o suvom regeneratoru u spreju!

Najranije verzije regeneratora za suvo pranje kose u spreju su sadržale isti tip upijajućeg praha kao i suvi šamponi, ali uz dodatak anti-statičkog agensa i malo ulja, koji su pružali negujući efekat. Današnji suvi regeneratori eliminišu u potpunosti upijajuće komponente, a sadrže miks prirodnih ulja, silikona, i anti-statičkih agenasa. Suvi regenerator ima tu moć da momentalno razmrsi kosu, ukloni frizzy efekat, da teksturu i volumen kosu, uz mekoću i sjaj! I sve to između dva pranja kose! Ko ne bi voleo ovaj tip proizvoda.

Šta je tačno suvi regenerator?

Uprkos njegovom imenu, ne postoji ništa “suvo” u vezi suvog regeneratora. Radi se o aerosol proizvodu u boci pod pritiskom, i koristi se kada nemate vremena za pranje i korišćenja klasičnog balzama za kosu. Za razliku od suvog šampona, on kosi vraća vlagu umesto da je upija. Dok se suvi šampon koristi isljučivo na korenu kose, suvi regenerator je namenjen ostatku dužine, a posebno krajevima.

Povezano: Otkrivamo – da li je suvi šampon štetan za vašu kosu i teme?

Zašto bi trebalo da ga koristite?

Da li ste ikad primetili da vam suvi šampon isušuje kosu? To je često problem, ukoliko vrlo redovno koristite ovaj proizvod. Suvi regenerator će uspešno rešiti ovaj problem, tako što će povratiti vlagu i sjaj kosi. On će dati iste rezultate kao i klasični regenerator, poput mekoće, sjaja i manje “frizzy” efekta. Ovo će omogućiti stilizovanje kose i tri dana nakon pranja.

Ko bi trebalo da ga koristi?

Baš svako! Ovaj proizvod je obavezan ukoliko koristite suvi šampon na redovnoj bazi. Možete koristiti ovaj proizvod i solo, ukolio patite od suve dužine i suvih krajeva. Takođe, može se koristiti i na sveže opranoj kosi, bez ikakvog problema.

Kako se koristi suvi regenerator?

Vrlo važna stvar je da se suvi regenerator NE KORISTI kao suvi šampon. To znači da treba da se fokusirate na dužinu i krajeve kose. Prskanje korena će samo otežati kosu i ukloniti volumen. Suvi šampon upija višak masnoće i vlage iz korena, dok suvi šampon rehidrira vašu dužinu. Koristite suvi regenereator lagane ruke, kako ne biste preterali.

Mi vam preporučujemo Subrina Dry Shampoo, šampon za suvo pranje kose.

Pročitajte još i: Bez belog traga – DIY suvi šampon za svaku boju kose

error: Content is protected !!