5 načina da izvučete maksimum iz skincare proizvoda

dejstvo skincare proizvoda

Eksperti tvrde da čak i najmanje promene vaše rutine čišćenja i hidriranje kože utiču na način na koji određene teksture i sastojci vaših proizvoda za negu deluju. Ovo je posebno važno ako ste uložili mnogo truda, novca i vremena u sastavljanje te rutine, stoga je logično da želite da vam proizvodi maksimalno dobro funkcionišu. Zato vam u nastavku donosimo najbolje trikove i savete koji će izvući maksimum iz vaših skincare proizvoda.

Super-nega: Kako da pojačate dejstvo “skincare” proizvoda?

#1: Obratite više pažnje na čišćenje kože

Možda smatrate čišćenje lica bazičnim korakom koji ne zahteva preterano mnogo razmišljanja, ali to nikako nije istina. Čišćenje kože je krucijalni korak koji igra važnu ulogu u tome kako vaša koža izgleda. Zato je vrlo važno da razmislite ČIME čistite kožu: korišćenje grubog i agresivnog gela za umivanje će isušiti kožu i već tada je efikasnost kreme za lice osuđena na propast.

Osim toga, ako je koža nedovoljno dobro očišćena, sitne čestice šminke ili sebuma će ostati na koži, a to znači da vaš skup serum neće moći da prodre dubinski u kožu.

čišćenje kože

Još jedna velika greška je što možda ne koristite baš nikakav proizvod za umivanje – ili jednostavno, poprskate lice vodom ujutru, samo zato što ne nosite šminku. Velika greška! Ujutru se na koži nalaze ostaci noćne kreme i čestice nečistoće sa jastučnice, koja je preko noći ušla u vaše pore.

Jednostavno – trljajte lice 60 sekundi nežnim sredstvom za umivanje (gel, pena, mleko) i potom isperite. Utapkajte višak vode peškirom.

Povezano: Da li temeljno čistite kožu lica? Upoznajte “pravilo 60 sekundi”!

#2: Prvo nanesite okoloočnu kremu

Kada ste se umili, najpre nanesite okoloočnu kremu, pre sve ostale nege! Na taj način sprečićete dalje proizvode da “skliznu” u okoloočnu zonu. Okoloočna krema će biti barijera!

Koža na ovom delu lica je najtanja i najosetljivija. Nanesite je blagim tapkanjem domalim prstom, jer je najslabiji od svih. Nanesite okoloočnu kremu u tačkicama ispod očiju, i iznad gornjeg kapka, svugde oko očiju. Tapkajte dok se krema ne upije u kožu.

Mi vam predlažemo Skinology Antirid kremu za okoloočno područje.

antirid krema

#3: Pravilo hidrirajte kožu

Istraživanja kažu da je suva koža jedan od najvećih faktora kada je reč o tenu koji izgleda starije nego što jeste. Dobitna kombinacija su serum + dnevna krem. Nanesite kremu u tačkicama po licu, i potom je utrljajte kružni pokretima, dok se ksroz ne upije.

Ako vas koža lica zateže i deluje suvo u sred dana, poprskajte je laganom esencijom u spreju, koja sadrži glicerin, aloe veru, hijaluronsku kicelinu. Neka ovaj sprej bude i podloga za nanošenje kreme ujutru i uveče.

#4: Bitan je redosled nanošenja proizvoda

Osnovno pravilo kod višeslojne nege lica je da ređate proizvode od najlakših do najtežih. Tako ćete smanjiti šansu da prvi nanet proizvod na kožu, blokira upijanje onog sledećeg. Na primer, koristite tonik, potom serum ili gel, pa kremu, a na samom kraju SPF zaštitnu kremu.

Slojevitom negom ćete u isto vreme rešiti više od jednog problema sa kožom i dobiti efikasniji tretman. Najbolje kombinacije sastojaka su: hijaluronska kiselina + peptidi, kao i niacinamid + peptidi, vitamin C + vitamin E i ferulična kiselina.

Naša preporuka je Skinology Vitamin C serum i Skinology Niacinamid serum za lice.

Povezano: Pravilan redosled nanošenja kozmetike na lice

nanošenje kreme za lice

#5: Boost-ujte SPF zaštitu

SPF zaštita je nezaobilazna kada je reč o nezi zdrave kože. Krema sa zaštitnom faktorom se mora nositi tokom cele godine kada god izlazite iz kuće. Važno je da je nanesete kao POSLEDNJI korak nege, pre izlaska iz kuće. Na zaboravite da je nanesete i na spoljašnjce ivice lica (uz liniju kose, na uši, niz vrat, čak i na gornju usnu).

Najbolji spoj SPF kreme je sa antioksidantima, jer oni neutrališu štetu koju nanose čestice slobodnih radikala, i samim tim pomažu SPF kremu da vas bolje štiti od sunca. Ako vas brinu pigmentacijske fleke, pre SPF kreme nanesite serum sa vitaminom C ili niacinamidom.

Pročitajte još i: Zašto je SPF krema najbolji anti-age proizvod koji imate?

error: Content is protected !!