Da li temeljno čistite kožu lica? Upoznajte “pravilo 60 sekundi”!

pravilo 60 sekundi

Svi znamo da je pravilno i redovno čišćenje kože osnov za njenu lepotu, sjaj i mladolikost, ali koliko zapravo vremena posvećujemo čišćenju lica? Negde između 3 i 10 sekundi? To nije dovoljno vremena da se temeljno ukloni sebum, masnoća, prljavština, ostaci nege i šminke. Zato smo istražili brojne načine kako da unapredite svoje čišćenje lica, a jedan od trenutno najpopularnijih je “pravilo 60 sekundi”. Sigurni smo da će vam ovo pravilo promeniti režim nege, ali i život!

“Pravilo 60 sekundi” – o čemu se radi?

Ovu metodu čišćenje kože osmislila je Nayamka Roberts-Smith, američka kozmetičarka/estetičarka, koja često na Twitter nalogu deli svoje skincare tajne. Jedna od njih je bila i ta da kožu čisti 60 sekundi, jer je to vreme koje je potrebno, da bi sastojci iz čistača prodrli u kožu.

Uklanjanje šminke, nečistoće i masnoće sa kože je mnogo teže, nego što većina ljudi misli. Kada masirate gel ili mleko za čišćenje u lice tokom 60 sekundi, vi zapravo dozvoljate proizvodu da rastvori masnoću i prljavštinu iz pora. Osim toga, tako obraćete više pažnje na samo čišćenje, i zone koje treba temeljnije oprati – poput ivica nosa, linije kose i ispod brade.

čišćenje kože

Iako ova tehnika čišćenje kože deluje obično i vrlo očigledo, izgleda da je ženama širom sveta postala magična! Toliko, da je “zaradila” svoj hashtag – #60secondrule.

Ako koristite duplo čišćenje – šta onda?

Ukoliko ste zaljubljenik u metodu duplog čišćenja lica (prvo čišćenje uljem, a drugo penom/gelom za umivanje), onda bi trebalo da za svaku fazu odvojite 60 sekundi. Ako vam to deluje previše za tanku i osetljivu kožu, slobodno prepolovite vreme: po 30 sekundi za svaku fazu čišenja.

Povezano: “Double-cleanse” – duplo čišćenje kože lica za savršen ten

Na početku će vam se 60 sekundi učiniti kao večnost – jer ćete primetiti da ranije niste “zalazili” u sve prevoje na licu. Mnoge žene širom Internet beauty zajednice su testirale ovo “pravilo 60 sekundi” i posvedočile o fenomenalnim efektima na kožu:

  • koža je mekša
  • izgleda umireno
  • manje bubuljica
  • deluje svetlije i jedrije

A cena? Svega 0 dinara i 50 sekundi više.

pena za umivanje lica

Da li je “pravilo 60 sekundi” za vas?

Kako biste iskusili sve efekte ovog načina čišćenja, bez isušivanja, važno je da odaberete dobar čistač, koji odgovara vašem tipu kože. Osim toga, imajte na umu da su hormoni, genetika i drugi faktori nastanka akni i dalje prisutni, te ih dugo čišenje neće “oprati”.

Budite vrlo nežni prilikom čišćenja kože, koristite blago sredstvo za umivanje i obavezno se slikajte pre i posle da vidite rezultat!

Mi vam predlažemo:

Da li ćete isprobati “pravilo 60 sekundi”?

Pročitajte još i: Vodič – Kako da odaberete idealan proizvod za čišćenje kože lica?

error: Content is protected !!