Demi make-up metoda: Sve što treba da znate

demi make up metoda

Od čiste estetske šminke do bez šminke, šminke, izgled prirodne lepote je sve samo ne bez šminke. Najnovija TikTok demi make-up metoda pruža novi pogled na postizanje no make-up šminke. Iako još uvek nosite šminku, rezultat izgleda kao da niste. Demi metoda šminkanja koristi tehnike koje se verovatno veoma razlikuju od načina na koji obično nanosite šminku, ali rezultati govore sami za sebe, a ova tehnika je ozbiljno magična. Nastavite da čitate da biste saznali više o metodi demi šminke, plus savete za savladavanje tehnike kod kuće.

Šta je demi make-up metoda?

Metoda demi šminke podrazumeva korišćenje korektora, pigmenata i kolor-korektora da biste stvorili ujednačen ten sa vašom prirodnom nijansom kože, umesto da osvetlite i posvetlite lice puderom. Umesto da stvorite besprekoran ten sa celom slojem podloge, cilj je da izjednačite ton kože i dodate dubinu šminkom kako biste izgledali kao da imate ujednačen ton kože i netaknutu, prirodnu kožu. Dok nanošenje tamnije podloge ili korektora na podočnjake, a ne korektora za posvjetljivanje, izgleda kontraintuitivno, on zapravo spaja vaše podočnjake sa ostatkom vašeg lica kako bi rezultat izgledao prirodno.

View this post on Instagram

A post shared by CARA BROOK (@caralynbrook)

Kako to da postignete?

Pogledajte svoj ten bez šminke i zabeležite tamna i svetla područja koja možete videti na svom licu. Podočnjaci su obično tamniji, dok su obrazi svetliji, tako da je cilj da se stvori ujednačenost između njih. Takođe obratite pažnju na to gde imate više pega ili oštećenja od sunca. Sa demi šminkom, nećete ih sakriti, već ćete popuniti područje sličnom bojom kako bi izgledalo kao da se stapaju sa ostatkom vaše kože. Ovo neće učiniti da izgledate umorno, već prirodno i sveže lice jer će vaš ten izgledati besprekorno. Imajte na umu da je cilj demi šminke da se poigrate sa proizvodima koje već imate i otkrijete šta najbolje odgovara vašem tenu. Kada koristite metodu demi šminke, proces od početka do završetka će izgledati drugačije za svakoga jer će vaš prirodni ton kože, oštećenja od sunca, pege i slično diktirati kako ćete nastaviti.

Povezano – Najbolji make-up trikovi sa TikTok-a

1. Dodajte tamu svetlim oblastima

Ako imate letnju nijansu korektora ili pudera koja je malo tamnija od boje vaše kože, upotrebite je da dodate dubinu delovima gde imate svetliju kožu, na primer na obrazima ispod očiju, oko brade, čela i nos.

2. Lagano prikrijte mrlje

Nakon ujednačavanja tena, ako imate bilo kakve mrlje, koristite malu tačku korektora

3. Dodajte završne detalje

Nakon što napravite ujednačenu bazu, možete nastaviti i ulepšati svoj izgled rumenilom i bronzerom ili konturom.

Pročitajte još i – Ombre trend nanošenja korektora je novi način koji će vam promeniti šminkanje

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!