Ombré trend nanošenja korektora je najnoviji trik koji će vam promeniti šminkanje

ombre rumenilo
Instagram/Printscreen

Svi znamo da je prilično uobičajeno da gledate nekoga kako nanosi 3 različite nijanse senke za oči, ali 3 nijanse korektora nije baš pojava koju često viđamo – sve do sada. Na TikTok-u lnsiran je novi trend koji  podrazumeva nanošenje nekoliko različitih nijansi korektora i rumenila, kako biste osvetlili područje oko očiju. Poznatiji kao ombré korektor, ovaj trend prikupio je brojne make-up entuzijaste, jer je efekat koji daje zaista upečatljiv. U nastavku saznajte više.

Ombre nanošenje korektora – o čemu se tu radi?

Ova tehnika počinje tačkanjem korektora ispod očiju – najpre počinjete sa najsvetlijom nijansom, blizu unutrašnjeg ugla oka, koju prati nešto tamnija nijansa korektora u sredini donjeg kapka. Na kraju se nanosi tačkica tečnog rumenila, u sam spoljašnji ugao donjeg kapka (setite se prolećnog trenda mešanja korektora i rumenila). Ovaj ombre make-up trend multitaskuje tako što osvetljava i vizuelno podiže jagodične kosti, i to sve u jednom nanosu, bez korišćenja različitih četkica.

ombre rumenilo
TikTok / Printscreen

Profesionalci će prepoznati ovu kombinaciju kao spoj dva isprobana trika: kolor-korekcije i popularnog “drapinga”. Breskvasti ton ispod očiju se godinama koristi kao lak način da se osvetle i neutrališu tamni krugovi, a ovo nanošenje rumenila se još naziva “draping”. Razvio se tokom godina, dok je najpopularnije bilo tokom 70-ih godina prošlog veka.

Povezano – Rumenilo ispod očiju – isprobajte ovaj suptilan trik za šminkanje

Saveti za odabir šminke za ombre tehniku

Odaberite jedan tečni korektor koji je 2-3 nijanse svetliji od vašeg pudera, potom jedan koji je 1 nijansu svetliji, a isto tako možete odabrati još jednu tamniju nijansu, koja odgovara vašem puderu. Tečno rumenilo birate prema preferencijama i podtonu kože. Kako biste izbegli blatnjavi finiš i uvlačenje u borice, šminkeri savetuju da birajte korektore iste teksture. Tečni korektori i tečna rumenila najbolje funkcionišu kod ove tehnike. Gušći ili kremasti proizvodi se brzo suše i teže blendaju.

Blendanje korektora

Najvažniji korak u ombre tehnici nanošenja korektora je blendanje. Šminkeri savetuju da koristite malu okruglu sintetičku četkicu, i počnete od unuštrašnjih uglova, prema spolja – istim redom kako ste i nanosili proizvode. Svi proizvodi bi trebalo da imaju blurovanu granicu između početka svake nove nijanse. Na kraju, pređite blago vlažnim beauty blenderom kako biste još više umekšali linije.

Rezultat je osvežen pogled, podignute jagodice, mladačka svežine i oblikovano lice. Isprobajte pa nam javite.

@klaudiasyd love this undereye technique #makeup #undereyeconcealer #makeuphack #makeuptips #makeuproutine ♬ This Year Blessing by Victor Thompson – Ude Paw Paw

Pročitajte još i – Šminkeri otkrivaju 5 neverovatnih trikova sa rumenilom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!