Uživanje u preukusnim koktelima ne dolazi bez posledica: ne možete voziti auto, svega 1-2 pića je dovoljno da osetite efekta alkohola, a jutro posle nas čeka glavobolja. Kako sprečiti to? Napravite bezalkoholne verzije ovih koktela, koje se nazivaju “virgin” ili “mocktail” pićima. Zato u nastavku donosimo recepte, koji imaju isti ukus, ali za uživanje bez krivice!
Bezalkoholni Mojito
Oprema:
- Visoka čaša
- Muddler – za gnječenje mente
- Barska kašika
- Džiger – merica
Sastojci:
- 40 ml soda vode
- 6 listića mente
- 2 kriške limete
- 30 ml soka od jabuke
- 20 ml soka od limete
- 15 ml sirupa od zove
- Smrvljeni led
- Grančica mente za garniš
Postupak:
Postavite 6 listića mente na dno visoke čaše i dobro pritisnite muddler-om kako bi svi ukusi i sokovi izašli. Dodajte sok od jabuke, limete i sirup od zove – prethodno ih izmerite džigerom. Dopunite čašu mrvljenim ledom i promešajte piće dugačkom barskom kašikom. Do kraja napunite čašu soda vodom. Stavite grančiću mente na rub čaše za garniš.
Povezano – “Jam Water” mocktail je popularan na Tiktok-u, a sve sastojke imate kod kuće
Bezalkoholni Aperol
Sastojci:
- 90 ml soka od pomorandže
- 60 ml soka od grejpfuta
- 30 ml soka od višnje
- 60 ml tonik-vode
- Majčina dušica za garniš – 1 grančica
- Kocke leda
Priprema:
U čašu sipajte redom sok od grejpa, pomorandže i višnje. Dopunite čašu tonik-vodom i ubacite led. Tonik će imitirati gorčinu Aperol likera, uz citrusne sokove. Ukrasite kriškom narandže i grančicom majčine dušice.
Pročitajte još i – Osvežavajuće letnje piće u kojem ćete uživati: Hugo koktel
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare