Osvežavajuće letnje piće u kojem ćete uživati: Hugo koktel!

hugo koktel

Ako volite da se “igrate” miksologije kod kuće i stalno ste u potrazi za novim koktelima koji će oduševiti vaše prijatelje – donosimo vam recept za jedan od najsvežijih letnjih koktela, koji mase obožavaju! Radi se o Hugo koktelu, koji je nastao u Tirolu (Austrija). Ukoliko volite ukus mohita, obožavaćete i Hugo! Recept sledi u nastavku.

Poreklo Hugo koktela

Hugo koktel (čita se: “ugo”) krerain je 2005. godine od strane nemačkog barmena Rolanda Grubera, kao alternativa Spritz Veneziano koktelu. Veoma brzo se proširio van granica južnog Tirola. Prvenstveno, recept je sadržao sirup od limuna, ali je u praksi zamenjen sirupom od zove, koji je dostupniji. Ime za koktel je odabran potpuno nasumično – barmen koji ga je krerao je najpre odabrao ime Otto, ali se ubrzo predomislio, i dao mu naziv Hugo.

Povezano: Kako da ohladite piće za dva minuta?

hugo koktel

Priprema Hugo koktela

Ovaj alkoholni koktel se veoma brzo pravi, a u nastavku sledi recept:

Sastojci za 1 čašu:

  • 1-2 kašičice sirupa od zove
  • 100 ml penušavog vina (proseka)
  • 150 ml soda vode
  • 5 listića nane
  • 2 kolutića limete
  • led
hugo koktel

Priprema:

Iseckajte i izgnječite listiće nane, i potom ih, zajedno sa šakom leda, ubacite na dno visoke vinske čaše. Sipajte sirup od zove, soda vodu i penušavo vino do vrha. Nacedite malo soka limete i ukrasite jednom kolutićem limete odozgo. Sve dobro promešajte i dodajte listiće naneti za garniš.

Pročitajte još i: Piće od manga za osveženje tokom letnjih vrućina

error: Content is protected !!