Nepogrešiv vodič za kupovinu novogodišnjih poklona za 5 tipova ličnosti

novogodišnji pokloni

Da li vam se ikada desilo da ste kupile novogodišnji ili božićni poklon koji jednostavno nije bio dobar za primaoca? Ovo se često dešava kada ne razmislimo dobro o interesovanjima te osobe, ili ako kupujemo u poslednjem času. Kada se to dogodi, dešava se taj čudan i neprijatan trenutak za vas i primaoca. Zato ove sezone, postanite ekspert u darivanju uz naš praktični vodič, koji smo kreirali prema tipu osobe koju darivate.

Pokloni za 5 tipova ličnosti

Najjednostavniji način jeste da razmisllite o tipu ličnosti osobe za koju namenjujete poklon, jer npr. “praktičan” tip osobe neće želeti isti tip poklona kao “sentimentalni” tip. Prisetite se o čemu se pričali u razgovorima, da li ste čuli da ta osoba nešto voli ili ne voli. Ovaj uvod vam može takođe dati ideju šta da joj poklonite. Zato vam u nastavku donosimo nepogrešive savete kako da nabavite kvalitetne i dobro promišljene poklone, prema tipu ličnosti osobe kojoj poklanjate.

#1: Praktičan tip

Ako imate tu posebnu osobu u vašem životu, koja se više obraduje setu alata, nego dizajnerskoj tašni, verovatno imate posla sa osobom koja preferira praktične poklone. Poklonite im nešto što će svakodnevno koristiti u životu: bilo da je to nešto što će im uštedeti novac (blender ili aparat za kafu) ili predmet koji ima praktičnu vrednost (kvalitetan otvarač za vino, npr).

Takođe, ovim ljudima će odgovarati poklon-kartice za usluge poput čišćenja kuće, šetanja psa, pranja automobila. Setite se oko čega su najviše istresirani kada moraju da rešavaju neku obavezu, i kako bi možete to olakšati poklonom za njih! Ako nemate veliki budžet, razmislite kako im vi možete pružiti tu uslugu – poklonite im DIY knjižicu ručno crtanih kupona (npr. kuponi za čuvanje deteta kada ta osoba ide u izlazak, ili kuponi za prolećno spremanje ili pomoć prilikom krečenja stana).

novogodišnji pokloni

#2: Sentimentalni tip

Generičke poklon-kartice jednostavno neće biti dovoljne za nekoga kome oči zasuze kada im poklonite ručno rađeni album sa slikama. Pokloni za sentimantalni tip osobe moraju simbolizovati vaš odnos. Poklonite im memorabiliju koja asocira na uspomenu koju oboje delite. Npr, ako vas je partner zaprosio u nekom restoranu, otiđite tamo i zamolite za pomoć. Možda ćete dobiti kopiju menija od toga dana, koju možete uramiti, ili ćete dobiti tajni recept za omiljeni desert te osobe.

Ovi primaoci poklona vole i poklone prilagođene njima – razmislite o štampanim majicama, nakitu sa njihovim imenom itd. Ručno rađeni pokloni, poput slika, keramike ili pletiva su takođe sjajna opcija za sentimentalni tip ljudi, jer će obin ceniti vreme i trud koji ste uložili u stvaranje poklona.

Povezano: Ideje za pakovanje poklona koje će vas oduševiti

novogodišnji pokloni

#3: Tip koji voli nova iskustva

Možda vaša voljena osoba više voli ideju neobičnog hiking-a, nego neke drangulije za policu. Za ove tipove ličnosti, pokloni koji se baziraju na aktivnostima i iskustvima su prava stvar. Poklonite im nešto što implicira na neku zajedničku aktivnost. Razmislite o Lego setovima, puzlama sa 1000 delova i društvenim igrama. Možete im nabaviti i člansku kartu za muzej koji oboje volite.

Kuvari su obično loš izbor poklona, ali odaberite neki koji ima posebnu ličnu notu za tu osobu – možda kuvar napisan od strane kuvara kojeg oboje volite, a u posveti napišite kada ćete kuvati zajedno.

novogodišnji pokloni

#4: Ušuškani tip

Ovi primaoci poklona žele nešto što će učiniti da se oni dobro osećaju u svom telu. Fokusirajte pažnju na poklone koji će učiniti da se ta osoba relaksira i otpusti stres, poput masažera. Ili, nabavite im mekane i čupave poklone, koji će ih ubaciti u “hygge” duh, poput mekanog bademantila ili toplog ćebeta. Pretvorite vaše darivanje u iskustvo, tako što ćete upariti poklone, u nešto što možete zajedno raditi. Na primer, uz ćebe, poklonite im i posudu za kokice i recite: “ovo je za naše zajedničke filmske večeri”.

novogodišnji pokloni

#5: Za tip osobe “koja ima sve”

Na kraju, svi imamo ovu jednu osobu za koju je nemoguće osmisliti poklon. Šta god da žele – oni to sebi kupe. Tako da nije ostalo mnogo toga što im možete pokloniti. Jedna od ideja je da im poklonite nešto potpuno zabavno i neočekivano, poput personalizovane video poruke od poznate ličnosti. Još jedna ideja je da im darujete nešto neprocenjivo, poput ručno pisanog pisma u kojem im govorite koliko vam znače. Uostalom, ako niste sigurni šta da poklonite toj osobi, ne stresirajte se. Važan je gest, a ne sam poklon toliko.

novogodišnji pokloni

Pročitajte još i: Vodič za kupovinu novogodišnjih poklona – 4 vredna saveta

error: Content is protected !!