Vodič za kupovinu novogodišnjih poklona – 4 vredna saveta

novogodišnji pokloni

Da li i vama kupovina novogodišnjih poklona izaziva blagi napad panike? Niste jedini! Ako ste umorni od stresiranja oko nabake i pakovanja poklona, vreme je da promenite neke stvari! Kupovina poklona za voljene osobe bi trebalo da bude radosno iskustvo, a ne nešto što vas tera da se pokrijete ćebetom po glavi i prespavate praznike! Kako bismo vam olakšali kupovinu novogodišnjih poklona – u nastavku vam donosimo vredne savete!

Priprema pre kupovine

Jedna od najvećih briga koju ljudi obično imaju pre kupovine novogodišnjih poklona jeste stresiranje oko savršenog poklona. Često se premišljate da li da se zadovoljite nekim “generičkim” poklonom, kako biste izbegli lošu odluku. Setite se, da je gest taj koji je važan.

Osim toga, umesto da pogađate šta je nekoj osobi potrebno, obratite pažnju na hobije te osobe, njena interesovanja i preferencije. Postavite sebi pitanje: “šta je to što će olakšati život mojoj dragoj osobi i učiniti ga jednostavnijim i lepšim”?

Poslednja stvar za pripremu – napravite spisak članova porodice i prijatelja, kojima ćete uzeti poklon ove sezone. Kada god se setite neke sjajne ideje za poklon, samo je upišete pored imena određene osobe kojoj bi poklon najviše odgovarao.

Odabir poklona prema primaocu

#1: Deca

Složićete se da je najlakše kupovati za decu – ona se raduju i ukrasnom papiru i mašni, baš kao i samom sadržaju poklona. Neće se naljutiti ako je poklon neka sitnica. Igračke su gotovo siguran izbor, a većina igračaka je danas polno neutralna, što znači da se njima mogu igrati i dečaci i devojčice. Odličan savet je da pitate roditelje koju bi igračku deca želela. Pre nego što se odlučite za kupovinu određene igračke – pogledajte smernice za uzrast igračke, kao i bezbednosne mere.

Povezano: 4 trika za pakovanje novoodišnjih poklona koje niste znali!

#2: Tinejdžeri

Tinejdžeri su obično specifični, i teže ih je oduševiti. Njihova interesovanja se jako brzo menjaju, stoga je teško “ubosti” idealan poklon. Razmislite o “poklonima iskustva” – tinejžderi će se oduševiti ako im poklonite karte za koncert ili neku avanturu. Izbegnite odeću ili modne aksesoarae kao poklon, osim ako nemate tačnu ideju o njihovom modnom stilu. Umesto toga, radije odaberte poklon-kartice ili povedite tinejdžera u šoping. Razmislite i o tech-gedžetima, a ne škodi ni da otvoreno pitate tinejdžera šta želi za praznike.

#3: Partner

Iako je partner osoba s kojom ste najviše bliski, nekada stvarno nije lako odabrati idealan poklon. Nikada nemojte odabrati generičke poklone za partnera (poput kozmetičkog seta i tome slično). Umesto toga, odaberite personalizovane ili custom-made poklone, koji se slažu sa njegovim/njenim interesovanjima. Fokusirajte se na poklone i ideje koje PARTNER želi, a ne vi. SPA dan je možda idealan poklon za vas, ali ne i za vašeg muža!

Povezano: 7 saveta kako da odabertete parfem kao savršen poklon

#4: Manje bliski primaoci

Odabir novogodišnjih poklona za osobe koje slabije poznajete (dalja rodbina, kolege, komšije), može biti pravi izazov. Zato je važno da ne budete previše lični sa poklonima koje birate. Iako biste najradije uzeli poklon set iz marketa, razmislite o nekom mesečnom članstvu ili kvalitetnijoj korpi koja sadrži vino, voće, slatkiše itd. Samo prvo proverite da li osoba ima alergije na hranu ili specijalne dijetetske potrebe.

Odeća i modni detalji su dobra ideja, ali samo ako znate tačnu veličinu i lični ukus primaoca. U suprotnom – klonite se ovakve vrste poklona. U redu je da tražite savet – ako niste sigurni šta da kupite osobi, pitajte bliskog prijatelja ili rođaka te osobe za savet!

Pročitajte još i: Ideje za pakovanje poklona koje će vas oduševiti!

error: Content is protected !!