Novi način prekrivanja: Najbolji make-up trikovi sa korektorom sa TikTok-a

korektor
TikTok/Printscreen

Korektor je kao “push-up” veš u make-up svetu. On veoma vešto sakriva sve što treba da se sakrije – pigmentaciju ispod očiju ili znakove da ste se provodili do kasno. TikTok platforma je prepuna trikova za savršeno nanet korektor koji se ne uvlači u borice. Trenutno aktuelni trik uključuje “trouglasto” nanošenje korektora, koji podrazumeva korišćenje fine četkice za korektor kojom se crtaju trouglovi ispod unutrašnjih i spoljšanjih uglova ispod očiju, kao i linije na gornjem kapku. Ovo sveukupno daje vizuelni “lifting” oka.

TikTok trikovi sa korektorom

Make-up artistkinja koristi dve nijanse – jednu koja se slaže sa bojom tena i jednu koja je malo svetlija, kako biste dobili prirodan izgled. Uz pomoć kolor-korektora kojima crta polumesec ispod unutrašnjih uglova očiju, dobija prekrivenost zelenila ispod očiju. Narandžasti ili crveni korektori najbolje funkcionišu na tamnijim tonovima kože.

@vincent.ford Here’s my best concealer tips #concealer #undereyecircles #makeup #fyp ♬ original sound – Vincent Ford

Ovaj trik možete naći i u drugim videima, koji su trenutno veoma popularni na Internetu. Takođe, jedan od proverenih “hack”-ova koji su nastali iza kulisa modnih revija jeste ovaj: umočite četkcu za korektor u malo pudera u prahu i potom izblendajte sve to sa tačkicama korektora kojeg ste naneli ispod očiju.

Povezano: vodič – Tipovi korektora i kako da odaberete onaj pravi?

@vincent.ford Powder and concealer hack #concealerhack #makeup #beauty #makeuptutorial #fyp #trends ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Podignite vizuelno oči

Ovaj trik omogućava vizuelni efekat “podizanja” očiju. Umesto da nacrta više linija koje idu naniže, šminkerka nanosi malu horizontalnu liniju ispod očiju i preteranu liniju na spoljšnjem uglu, koja prati smer njenih obrva.

@victorialyn 5 ways to use CONCEALER‼️💕⭐️Which is your fav way to use it?! #makeup #beauty #concealer #contour ♬ Betty (Get Money) – Yung Gravy

Trouglasto nanošenje korektora

Ovaj trik sa korektorom je postao viralan s razlogom: korektor na ovaj način posvetljuje tamne senke i prekriva, bez preterane upotrebe proizvoda. Dakle, tankom četkicom za korektor nacrtajte trougao ispod unutrašnjeg ugla oka, ispod usana i oko nozdrva. Ovako ćete ujedno i podići izgled usana, kao i regiju ispod očiju. Važno je da koristite lagane pokrete kada blendate, i da ovaj trougao nije duži od / dužine vašeg nosa.

@lenkalul had to give it a go! what do we think? 🤍 ad using @NARS Cosmetics soft matte concealer, @ELEMIS pro collagen rose hydro-mist, @Huda Beauty concealer brush, ib @Deborah Ruiz #makeup #makeuptransformation #makeuptrend #faceliftmakeup ♬ ты и я – 🇷🇺/🇰🇿

Pročitajte još i: 5 najboljih modela četkice za korektor

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!