6 stvari koje vaš profesionalni šminker NE MOŽE da učini šminkom

profesionalni šminker

Kada je reč o moći koju ima šminka, većina nas ne može da zamisli svečanu priliku bez make-upa. Kada su baš neki značajni događaji, mnoge od nas ne žele da prepuste stvari slučaju, već angažuju profesionalnog šminkera koji će učiniti svoju magiju. Ipak, trebalo bi imati na umu da šminka i šminkeri nisu svemogući, i da ipak moramo biti realistični, kada je reč o efektu koji želimo da postignemo. Zato vam u nastavku otkrivamo šta sve profesionalni šminkeri NE MOGU da urade, kako biste nas sledeće šminkanje otišle sa realističnim očekivanjima.

Profesionalni šminker: Šta ne možete očekivati?

#1: Ne mogu sakriti bore i fine linije

Svi bismo voleli da prajmeri i puderi imaju ove super-moći, ali nažalost, niko nema mogućnost da učini da bore nestanu. Jedini način da učinite bore prošlošću, jeste da se podgvrgnete nekom od estetskih procedura, poput botoksa ili filera. Sve što možete sami da uradite jeste da usporite nastanak bora (ali one su neminovne, pošto koža gubi elastičnog sa godinama). Zato je dobra rutina nege kože ključ za prevenciju nastanka bora.

#2: Ne mogu sakriti teksturu kože

Toliko smo se navikli da viđamo savršenu kožu, bez pora, jer živimo u eri filtera, koji su postali veoma sofisticirani. Nažalost, šminka i profesionalni šminker ne može učiniti da vam koža izgleda glatko, savršeno i bez teksture. Ako se mučite sa aknama, ožiljcima, proširenim porama ili neujednačenostima na koži, znajte da šminka ograničeno može da zamaskira ove probleme (uz odgovarajući prajmer i tečni puder). Ali, trodimenzionalni ožiljci i akne se ne mogu sakriti i izravnati.

profesionalni šminker

#3: Šminker ne može promeniti oblik vašeg oka

Najveći broj reklama koristi modele sa bademastim oblikom očiju. Ipak, znate i same da postoji mnogo oblika očiju, i na svakom će šminka izgledati drugačije. Osim toga, i naše oči su ”sestre”, a ne ”bliznakinje”, što znači da će jedno oko biti možda malo spuštenije od drugog. To je sve normalno. Zato ne očekujte da vam ajlajner i senke drastično promene oblik oka – oni samo mogu da istaknu ono najbolje iz njega.

#4: Šminker ne može eliminsati kesice ispod očiju

Jedno su tamni podočnjaci (oni se daju prekriti kombinacijom korektora u boji), a potpuno drugo su kesice ispod očiju, koje su najčešće pune vode ili masnih naslaga. Ovaj trodimenzionalni problem se NE MOŽE prekriti ničim, i zato je važno da to imate na umu, kada očekujete efekte profesionalne šminke.

#5: Šminker ne može da učini da sjaj na usnama i ”dewy” efekat traju čitavog dana

Ako vas šminker našminka rano ujutru, za celodnevni događaj (poput venčanja), nerealno je očekivati da dugotrajnost sjaja na usnama bude čitav dan (posebno ako jedete i pijete). Isto važi za ”dewy” blistavi efekat kože. Zato je poželjno da u torbici ponesete sjaj sličan onom koji vam je naneo šminker i tečni hajlajter, kako biste mogle osvežiti blistavost kože.

profesionalni šminker

#6: Šminker ne može promeniti vaše crte lica

Iako su metode konturisanja i hajlajtovanja i dalje popularne, svog svog vizuelnog efekta, struktura lica se ne može promeniti. Okruglo lice će i dalje biti okruglo, ali uz pomoć kontura može se dobiti malo strukturalniji oblik. Isto važi i za ”kockasto” lice – šminkom se mogu ublažiti crte lica, ali ne i izmeniti.

Pročitajte još i: 6 stvari koje profesionalni šminker ne sme da vam radi!

error: Content is protected !!