Kako da sakrijete proširene pore šminkom?

proširene pore

Nažalost, kada se pore jednom prošire, nemoguće je smanjiti ih, ali je moguće da učiniti da izgledaju uže. Ako patite od proširenih pora, onda saznanje kako da ih kamuflirate šminkom možete umnogome izmeniti vaš izgled kada se našminkate. Isprobajte ovu make-up rutinu, koju praktikuju profesionalni šminkeri i kunu se u efekte.

Veličina pora je najčešće uzrokovana genetikom, tako da malo toga zapravo možete da učinite povodom njihove veličine. Pored genetika, značajan faktor je i nivo mašćenja kože – ako vaša koža luči više sebuma – pore se šire kako da propustile te količine masnoće na površinu. Ipak, nije sve izgubljeno – redovno čišećnje kože, higijenski tretmani i adekvatna šminka mogu učiniti da vaše pore izgledaju neprimetno!

4 koraka da sakrijete proširene pore šminkom

1. Piling je jako važan

Biranje proizovda za negu kože koji su adekvatni je jedan od najčešćih grešaka koju žene prave. Ako imate proširene pore, potrebni su vam proizovdi koji “bluruju” i prave podlogu za šminku. Oni će napraviti glatko platno za šminku koja će da klizi preko i učini da pore deluju uže.

Pre toga – koži je potrebno dubinsko čišćenje koje će otkloniti suvoću i otpušiti pore. Mehanička eksfolijacija uz piling proizovd ili alatku poput specijalne četke za čišćenje lica ili morkog sunđera će očistiti všae pore i pripremiti kožu za nanošenje šminke.

Osim toga, jednom do dva puta nedeljno obavezno nanosite masku na bazi gline – koja će skupiti i očistiti pore.

Predlažemo Skinology Extra Fine piling kremu, idealne nežne teksture sa piling česticama.

proširene pore

2. Pripremite kožu

Čišćenje i hidratacija pravim proizvodima je rutina koja pravi veliku razliku kada je reč o veličini pora. Posle čišćenja kože čistačem za vaš tip, obavezno je hidrirajte laganom, gelastom formulom kreme. Ovakve kreme treba da sadrže silikon, jer će on delovati kao prajmer pre prajmera, to jest zagladiti rupice od proširenih pora. Na ovaj način, tečni puder se neće “ugnezditi” u pore, i učiniti da one deluju jako veliko.

Mi vam predlažemo Skinology GEL hidratantnu kremu idealne teksture za kamufliranje proširenih pora.

3. Prajmer je vaš prijatelj

Ovde se dešava prava magija nestajanja pora: prajmer za minimizovanje pora čini čuda kako bi stvorio glatko platno za nanošenje tečnog pudera. Pronađite prajmer na bazi silikona koji ostavlja kožu baršunastom i instantno popunjava bore, fine linije i pore. On se može nanositi i ispod i iznad pudera kako bi bukvalno napravio glatki filter na koži. Sa pravim prajmerom – vaša koža delovaće savršeno, bez ijedne vidljive pore!

Povezano: Vodič kroz prajmere – vrste i pravilno nanošenje

proširene pore

4. Odaberite pravi tečni puder

Nakon što ste naneli prajmer, spremni ste da nanesete puder. Ali ako želite da dobijete efekat nestajanja pora sa tečnim puderom – odabir prave formule je ključ. Potražite puter koji ima svojstva kontrolisanja lučenja sebuma, jer će on minimizovati izgled pora, rafinirati kožu i “blurovati” nesavršenosti.

Takođe, jako je važno da birate tečne ili puder mat formule, a nikako iluminirajuće pudere sa svetlucavim česticama, jer će naglasiti veličinu pora. Dakle, lagani tečni puder, mat finiša i slabe do srednje pokrivne moći će učiniti čuda za vaše pore.

Nakon tečnog pudera, fiksirajte ga laganim slojem transparentnog pudera u prahu, koji će setovati šminku, bez uvlačenja u pora. Zato birajte široke rastresite četke kojima ćete samo ovlaš napuderisati kožu.

Pročitajte još i: Smanjite proširene pore – DIY + preporuke proizvoda

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!