Foot SOS: Kako da sredite stopala pred letnju sezonu?

pedikir kod kuće

Posle duge sezone zatvorene obuće, vaša stopala vape za malo pažnje! Najverovatnije ćemo pravo iz patika uskočiti u sandale, zato ne smete dozvoliti da svam stopala izgledaju neugledno. Ne morate potrošiti gomilu novca na profesionalni pedikir u salonu, već ga možete obaviti i same, uz nekoliko proizvoda za negu stopala. U nastavku pročitajte step-by-step vodič kako da sredite stopala pred leto!

Ova pedikir rutina koju predlažemo može biti i način za održavanje urednih stopala posle profesionalnog pedikira.

Pedikir kod kuće u 10 koraka

#1: Skinite stari lak

Ako imate ostatke starog laka za nokte – skinite ga uz pomoć tufera i skidača laka. Pazite da skidač ne sadrži aceton, kako ne bi isušio nokatnu ploču. Čak i ako nemate stari lak – svakako pređite nokat skidačem, kako biste uklonili višak masnoće.

pedikir kod kuće

#2: Kupka za stopala

Ovo je omiljeni trenutak u pedikiru: relaksiranje dok su vam stopala u vodi. Jednostavno, napunite lavor ili kadicu toplom vodom, rastvorite malo soli za kupanje ili gel za tuširanje, i nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja po želji (predlažemo mentu ili čajevac, za mirisni i opuštajući efekat). Potapajte stopala 15 minuta.

#3: Isturpijajte stopala

Nakon što ste osušili stopala, uzmite jaku turpiju kako biste uklonili mrtvu kožu sa tvrdih delova stopala. Posebno obratite pažnju na pete, stranice stopala, i palac i mali prst. Isturpijajte ove delove dok ne budu glatki, ali nemojte preterati.

#4: Piling stopala

Kada ste uklonili zadebljalu kožu, vreme je da celo stopalo “ispolirate” uz pomoć pilinga! On će ukloniti mrtve ćelije kože i učiniti da budu meka i nežna. Možete iskoristiti piling za telo, ili ga napraviti same kod kuće od mešavine maslinovog ulja i morske soli. Ipak, preporučujemo da uložite u specijalni piling namenjen stopalima.

Povezano: Piling – prvi saveznik za lepu kožu (za telo, stopala, lice)

Predlažemo vam NSP Piling kremu za stopala sa mrvljenim košticama kajsije:

pedikir kod kuće

#5: Oblikujte nokte

Kada se stopalo dobro osušilo, skratite nokte na stopalima, uz pomoć grublje turpije za nokte. Isturpijajte nokatnom nežnijom turpijom, a bafer turpijom ga uglačajte. Nežno potisnite zanoktice drvenim štapićem ili specijalnim instrumentom za guranje zanoktica. Nemojte ih seći nikako!

Naša preporuka je NSP Cuticle oil, ulje za zanoktice sa mirisom ananasa.

#7: Nega stopala

Sada je vreme za nanošenje kreme ili losiona za stopala. Izaberite losion koji osvežava i hladi stopala, uz ekstrakt mente ili sličnog sastojka. Dok utrljavate losion, priuštite stopalima kratku masažu koja će vam sigurno prijati.

Povezano: Ispucale pete – rešite problem kuhinjskim proizvodima

#8: Nanesite base coat

Sada je vreme za lakiranje noktiju! Kako bi lak najbolje prionuo za nokatnu ploču, prethodno odmastite njegovu površinu (od ulja i losiona) uz pomoć skidača laka ili alkohola. Potom nanesite base coat – podlogu za lak, koja će dati bazu na kou će se lak zalepiti i duže trajati.

Mi vam predlažemo Eveline 8 u 1 Nail Therapy 8 in 1 Sensitive bazu za lak, koja ujedno učvršćuje nokte.

pedikir kod kuće

#9: Lakiranje noktiju

Nanesite lak za nokte u željenoj boji u dva sloja. Sačekajte nekoliko minuta između slojeva kako bi se osušili.

#10: Završite sa top coat-om

Završite lakiranje noktiju uz sjajni top coat, koji će pomoći noktima da održe sjaj i da lak traje duže. Pošto je pravo vreme stvrdnjavanja laka na noktima oko 12 sati, potopite sveže nalakirane nokte u ledenu vodu na par minuta, kako bi vam se lak stegao brže. Takođe, možete u te svrhe upotrebiti sprej ili kapi za brže sušenje laka.

Pročitajte još i: Manikir i pedikir saloni – na šta treba da obratite pažnju!

error: Content is protected !!