3 predloga za MATURSKE frizure koje se lako prave (VIDEO)

By  |  0 Comments

Ponekad, kada nam je potrebna frizura za formalne događaje poput mature ili venčanja, odlazak kod frizera jednostavno nije opcija, zbog manjka vremena ili novca. Zato je ovaj hair tutorijal savršen: kako da napravite 3 svečane frizure koje se lako prave, a izgledaju kao da ste bile kod frizera. U pitanju su: pletenica sa strane (idealna za haljine sa jednim ramenom), polupodignuta frizura i upletena punđa. Savet: vežbajte pravljenje frizure pre svečanog dana!

Tri maturske frizure se lako prave!

Frizura #1: Pletenica sa strane

1. Napravite razdeljak sa strane, i uzmite spoljašnji tanji pramen koji ćete početi da pletete u stilu riblje kosti. Dakle, pri svakom novom „pletenju“ kose, dodajte tanki pramen. Pletite kosu dok ne upletete svu kosu koja vam je iznad uha. Kada upletete sve, onda nastavite da pletete klasičnu pletenicu, i zakačite je ukosnicom. Prstima „izmasirajte“ pletenicu kako bi delovala ležerno i opušteno.

2. Sada prelazimo na drugu stranu kose: počnite da uvijate mali pramen, vodoravno do uha, i pri svakom sledećem uvrtanju, dodajte još malo kose, na sličan način kao sa „ribljom kosti“. Potom izvucite prstima i olabavite uvijeni pramen, da deluje svečanije.

3. Uvucite kraj uvijenog dela ispod pletenice, a kraj pletenicu podvucite pod uvijeni deo. Skinite ukosnicu sa pletenice i pustite da krajevi padaju. To je to!

maturske frizure

Youtube/Printscreen

Frizura #2: Polupodignuta frizura

1. Napravite četiri tanke male pletenice: jednu uz razdeljak kose, jednu od unutrašnjeg dela kose, i isto ponovite na drugoj strani kose.

2. Uzmite najpre pletenice koje su uz razdeljak i povucite ih ka nazad, zajedno sa pramenom kose. Omotajte jednu iospod druge pozadi i zakačite ukosnicom. Isto uradite i sa donjim pletenicama. Postavite ih malo više za svečaniji izgled. Ova frizura sjajno ide uz dodatni volumen na temenu.

Povezano: 3 romantične frizure za kratku kosu koje će vas oduševiti!

maturske frizure

Youtube/Printscreen

Frizura #3: Punđa-pletenica

1. Odvojte prednji deo sekcije kose sa obe strane, i upletite riblju kost koju ćete omekšati prstima, kako bi delovala punije. Zakačite je ukosnicom.

2. Od ostatka kose na temenu, upletite takođe riblju kost i razvucite je prstima za isti efekat. Zakačite krajeve pletenice.

3. Sada je vreme da upletete pletenice zajedno: počnite od srednje pletenice koju možete da umotate u čvor oko sebe i da je zakačite ukosnicom. Potom, desnu pletenicu postavite preko ovog čvora i zakačite njene krajeve ispod čvora. Isto uradite i sa levom pletenicom – postavite je preko punđe i krajeve zamaskirajte ispod čvora.

Ako želite da vam frizura izgleda besprekorno celu noć, predlažemo da je fiksirate kvalitetnim lakom za kosu, poput Subrina Hair Code laka za kosu!

lak za kosu

4. Opcionalno – za više glamura, prstima olabavite pletenice, kako bi delovale punije i voluminoznije. I to je to!

Povezano: 4 brze i efekatne frizure za maturu – VIDEO!

maturske frizure

Youtube/Printscreen

Video-tutorijal za ove frizure možete pogledati OVDE:

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!