Beauty trikovi koji su evergreen

beauty trikovi

Mnogi beauty trikovi koji su se koristili u prošlosti, prošli su test vremena i danas se koriste.

Od davnina su žene posezale za raznim trikovima ulepšavanja, a neki trikovi kojima su se služili i danas su inspiracija mnogim ženama. Iako se mnogo toga promenilo u svetu lepote, sudeći po određenim beauty trikovima možemo reći da neke metode ulepšavanja nikada neće izaći iz mode.

Večni beauty trikovi

Hladna krema

Hladna krema se koristila još u 2. veku. Pravila se od biljnih i eteričnih ulja i ružine vodice. Vešto je uklanjala šminku i mrtve ćelije kože, a takođe je i omekšavala kožu te se i danas vrlo često koristi u nekim kozmetičkim salonima.

Avokado u kozmetičke svrhe

Pored toga što su ga koristili za prehranu, Asteci su avokado koristili i u kozmetičke svrhe, a najčešće za hidratizaciju i mladalački izgled kože lica. Ulje avokada je pravi balzam za kožu jer održava ravnotežu kože tako što smanjuje veličinu pora.

Povezano: Avokado – all in one beauty voćkica!

Jaja u estetske svrhe

Godinama su jaja glavni sastojak tretmana za lepotu, a i danas se koriste u estetske svrhe. Najstariji recept za masku od jajeta datira iz 600. godine pre Hrista. Belanjak, pored toga što izvlači suvišnu masnoću, zateže i podiže kožu kada se razmaže po licu i vratu. Takođe, proteini iz jajeta hidriraju kožu, obnavljaju oštećena tkiva i takođe zatežu kožu.

Ružina vodica kao kozmetičko sredstvo

Blagotvorni uticaj ružine vodice bio je poznat još u doba drevnih civilizacija. I danas se ružina vodica jako često koristi kao kozmetičko sredstvo jer sužava pore i smanjuje bore, uklanja podočnjake, ali i nakupljenu prljavštinu, višak masnoće i ostale zagađivače iz kože.

Povezano: 5 načina da koristite ružinu vodicu za negu kože!

Anti-aging tretman ruku

Marija Antoaneta je nosila rukavice svake noći. Rukavice su bile premazane voskom, ružinom vodicom i bademovim uljem, slično današnjem tretmanu parafinsko pakovanje ruku.

Spa tretmani sa mlekom i medom

Egipatska kraljica Kleopatra je upamćena po svojoj lepoti. Dosta vremena je trošila na ulepšavanje svoje kože, kose i tela. Smatrala je da su mleko i med ključni za mekoću i sjaj njene kože te se često kupala u ovoj mešavini. Mleko i med se i danas koriste u niz spa tretmana.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!